Da li spadate u one koji vole prirodniji ten ili pak više volite komplikovane make-up rutine? 

Kojoj god strani da pripadate verujemo da se vaš način šminkanja promenio s godinama. Uostalom, mnoge influenserke otkrile su da danas preferiraju takozvani "glowy" izgled i daleko jednostavnije rutine šminkanja, a da je akcenat najviše na nezi kože.

Poslednjih dana izuzetno je na mrežama popularan before/after challenge, u kom treba da pokažete kako ste nekad radili neke stvari, a kako to izgleda danas. 

Dunja Jovanić je jedna od onih koja je prihvatila izazov i ujedno poslala divnu poruku: "U trendu je vaša koža!"

Pogledajte video: 

Sa desne strane je Dunjina rutina iz 2010.godine koja se sastojala iz više koraka. Podloga, prajmer, puderi, konturisanje, "tona" korektora, rumenilo sa spoljne strane, pa onda još mnogo bronzera, hajlajtera, šljokica, ajlajnera,i na sve to precizno iscrtane obrve...
Mogli bismo reći, ovo je manje-više bila rutina svih nas.

Sa leve je njena rutina danas. Nega kože je broj 1. a ten prozračan, blistaviji. Korektor stavlja stratški, da "podigne kapak", i da licu lifted efekat, bez onih, nekada nezaobilaznih, presvetlih trouglova ispod očiju.

Nanosi rumenilo u stiku, a ključ je da lice deluje sveže. Obrve su začešljane, bez jasne definicije, trepavice uvijene sa laganim slojem maskare. Hajlater nežan, pozicioniran iznad usne, sa malo kremastog karmina i sjaja.

Objava je za kratak vremenski period imala preko 4.000 lajkova, a dame su oduševljeno komentarisale koliko influenserka deluje svežije, odmornije, pa i mlađe bez slojeva i slojeva teške šminke. I zaista, moramo se složiti sa Dunjom. Lepa koža zaista jeste u trendu.  

A ukoliko ste propustili kako je influenserka izgledala pre slave, te koliko se promenila u odnosu na vreme kada je tek počinjala sa Youtubom i Instagramom, pogledajte u galeriji ispod:

printscreen/instagram Dunja Jovanić