U prirodi žene je da na sebi vidi nedostatke i da želi da ih ispravi, zamaskira ili promeni. Širom sveta pripadnice nežnijeg pola troše velike sume novca na brojne estetske zahvate, među kojima je i podizanje kapaka.

Međutim, spušteni kapci nisu nedostatak, već su samo jedna karakteristika očiju, koju možete preokrenuti u svoju korist uz pomoć trikova profesionalnih šminkera. Šminka za spuštene kapke uz prave savete zaista nije komplikovana.

Ukoliko ne spadate u one koji su rođeni sa spuštenim kapcima, samo se setite da se sa godinama i vaša koža opušta i da je neminovno da će se i kapci nakon određenih godina opustiti i pasti u uglu očiju. Tako da će i vama ovi saveti biti od koristi.

Dnevna šminka za spuštene kapke

Kada je u pitanju dnevna šminka za spuštene kapke, savetujemo da nakon stavljanja prajmera za oči odaberete neku od zemljanih nijansi senki za oči. Za koju god nijansu da se odlučite iz ove palete senki nećete pogrešiti, jer su sve vrlo prikladne za posao, školu i za ostale dnevne aktivnosti.

šminka
Shutterstock 

Kako bi vizuelno podigli kapak prvo nanesite najsvetliju nijansu senke od unutrašnje strane kapka ka sredini, a zatim sa nekom malo tamnijom nijansom nastavite dalje do spoljašnjeg dela, blago podižući četkicu da prelazi površinu kapka. Najtamniju nijansu stavite na samo mesto prevoja kapka u uglu oka i izblendujte je.

Korišćenje ajlajnera ne preporučujemo. Bez obzira koliko vam se dopada na drugima, u vašem slučaju, on će vizuelno samo još više umanjiti oči i nećete postići efekat kakav ste želeli. Maskara je izuzetno bitna za isticanje pogleda, pa je nanesite u minimum dva sloja i to isključivo samo na gornje trepavice.

Nakon toga bi bilo dobro da stavite i malu količinu hajlajtera, tik ispod obrva, na samu kost kako bi istakla svoj pogled.

Večernja šminka za spuštene kapke

Za dnevnu varijantu smo već rekli da ne preporučujemo ajlajner, ali ukoliko želite malo neobičniju večernju šminku za spuštene kapke uz pomoć ajlajnera, onda se potrudite da ta linija ajlajnera bude tanka, tik uz trepavice i produžena na samom kraju.

Najbolja šminka za spuštene kapke u večernjim satima je bez ikakve sumnje smokey eye. On će dodati misterioznost pogledu, a prirodno spušteni kapci će ga još više naglasiti.

šminka
Shutterstock