Tonirane kreme su jako popularne poslednjih godina, pre svega zbog svoje laganije teksture a zadovoljavajuće pokrivne moći. Nazivaju ih hibridom hidratantne kreme i tečnog pudera, tako da mogu reći da poseduju kvalitete oba ova proizvoda za negu i lepotu.

Pre svega, tonirane kreme su vrlo lagane na koži, pogodne su za svakodnevnu upotrebu i što je najvažnije, nikako ne izazivaju efekat maske i ne začepljuju pore nego klasični tečni puderi.

Kome su namenjene tonirane kreme?

Tonirana krema je u suštini kombinacija proizvoda za negu kože u vidu hidratantne kreme i šminke. Tako da se može reći da je tonirana krema zapravo namenjena svima onima kojima je potrebna hidratacija lica, dakle većini, i lagana make-up podloga.

Bez obzira koliko savršen ten imaš i smatraš da ti nije potrebna nikakva šminka, tonirana krema je upravo ta blaža varijanta tečnog pudera koja ti pruža neophodnu hidrataciju i zaštitu kože od spoljašnjih uticaja.

Pored toga što pruža čistu pokrivenost, ona takođe obezbeđuje SPF zaštitu i pruža tvom licu dobru dozu vlage.

tonirana krema za lice
Shutterstock 

Obično će imati i niz drugih dobrih faktora za kožu kao što su svojstva protiv starenja ili anti-age svojstva kao što imaju antirid kreme protiv bora.

Dobra vest je da danas postoje tonirane kreme koje su namenjene i za svaki tip kože, tako da ni o tom segmentu ne moraš da brineš.

Dakle, da zaključimo, tonirana krema je potrebna svim onim devojkama i ženama koje žele hidrataciju, pokrivanje sitnih nepravilnosti i ujednačen ten.

Šta čini sastav tonirane kreme?

Većina toniranih krema dostupnih na tržištu najčešće sadrži cink oksid ili titanijum dioksid koji štite od štetnih sunčevih zraka. Ono što je dobro jeste da su ovi sastojci vodootporni.

Tonirana krema mora da sadrži hidratantne sastojke, poput nežnih ulja kao što je npr. ulje jojobe, a tu su i hijaluronska kiselina i glicerin. U svrhu očuvanja vlage i zaštitu kože se često koriste i ceramidi za lice.
U svrhe ujednačavanja tena se najčešće koriste sastojci poput ekstrakta sladića ili arbutina.

Predlažemo da pogledate TOP 5 toniranih krema koje preporučujemo!

La Roche Posay Effaclar Duo+ Unifiant

la roche posay tonirana krema
Press