Kada govorimo o nezi kože, posebno tokom ovog perioda postoji sastojak koji je neprikosnoven. Znamo da je zimi jedan od najvećih problema kože suvoća a kao rešenje za to predstavljamo ceramide. Oni su dobro poznati i dokazano deluju, ali se o njima ne priča dovoljno.

Danas ćemo detaljno da objasnimo šta su ceramidi, kako pomažu koži da održi vlažnost i ojača sopstvenu barijeru, povrati čvrstoću, jedrinu i regeneriše se.

Šta su ceramidi?

Prosto rečeno, ceramidi su lipidi, tj. masne kiseline koje su sastavni deo naše kože. Oni čine 50% epidermisa i pomažu da koža održi dobar nivo vlažnosti, pre svega. Ekstremne temperature, vruća voda, suv vazduh, hladan vetar i sl. mogu negativno uticati na njih te korišćenje proizvoda koji sadrže ovaj dragoceni sastojak mogu mnogo pomoći u obnavljanju zaštitne funkcije naše kože.

Na koji način ceramidi pomažu?

Zamislite da su ceramidi onaj lepak koji drži cigle na okupu. Njihova uloga je dakle da kožu drže pod kontrolom stvarajući jednu jaku barijeru koja čuva njen površinski sloj, sprečava gubitak vlage i štiti je od štetnih spoljašnjih uticaja.

cerave-kozmetika-srbija-onlajn-cene-prodaja-ceramidi
CeraVe 

Zašto je dobro da ih koristimo u kozmetici?

Nivo ceramida u koži tokom godina opada, te je zato od presudnog značaja da ih unosimo putem proizvoda za negu lica i tela, ukoliko želimo da zadržimo zdrav izgled. Čim njihov nivo opadne kožna barijera je oslabljena i postaje suva, iritirana i javlja se osećaj svraba. Međutim, uspešno ih možemo nadoknaditi kvalitetnom kozmetikom koja ih sadrži.

Proizvodi koji sadrže Ceramide

Od nedavno se u našim bolje opremljenim apotekama mogu pronaći proizvodi Američkog brenda CeraVe, koji su svoju popularnost stekli baš zbog kombinacije 3 esencijalne vrste ceramida. Na društvenim mrežama smo često viđale influenserke koje njihove proizvode preporučuju baš kod problema sa suvom i ispucalom kožom. Ono što smo mogli da pročitamo jeste da njihovi proizvodi poseduju nežnu i elegantnu strukturu koju koža brzo upija, dok su sve formulacije bez mirisa i ulja i da ubrzom vremenkom roku oporavljaju kožu.

cerave-kozmetika-srbija-onlajn-cene-prodaja-ceramidi
CeraVe 

Još jedna prednost ovog brenda jeste cenovni rang, jer za pristupačan novac dobijate kvalitetne dermokozmetičke proizvode. Kod nas je stiglo 8 njihovih proizvoda, a naša urednica Teodora Bogdanović, imala je priliku da proba neke od njih i izdvoji svoje favorite:

CeraVe Hydrating Cleanser – emulzija za čišćenje lica
- Hidrantna kremasta struktura ovog proizvoda koja skida šminku i otklanja nečistoće je prva stvar zbog koje mi se ovaj čistač dopao! Neisušena koža bez crvenila i čistoća koja se oseća i na sam dodir, sigurni su razlozi zbog čega će vas ovaj proizvod pridobiti.

CeraVe Moisturising Cream – krema za lice i telo
- Bogata formula bez ulja je odlična za osetljivu kožu kakva je moja. Brzo upija, lako se razmazuje čak i na vlažnoj koži i na moje veliko iznenađenje, zasta dubinski štiti kožu.

CeraVe Moisturising Lotion – losion za telo
- Moja velika pasija, na koju sam spremna da potrošim mnogo novca. I sve što želim od jednog losiona jeste da stvaaaarno hidrira kožu. Najlepše od svega jeste što CeraVe losion to i radi bez da ostavlja ikakve filtere po koži i daje instant hidrataciju telu. Šta ću, volim brze rezultate!

CeraVe Facial Moisturising Cream SPF 25 - krema za lice sa zaštitnim faktorom

- Mislim da su kreme sa zaštitnim faktorom sa godinama sve obaveznija stvar. Bilo da je leto ili zima, jedna je nezaobilazna u mom neseseru. Međutim, budući da imam mešovitu kožu pažljivo posmatram kako će mi lice reagovati a CeraVe krema mi je ostavila utisak lagane formule koju ne osećate na koži. Takođe, može biti odlična i kao podloga za šminku što je odličan dobitak i ušteda.

cerave-kozmetika-srbija-onlajn-cene-prodaja-ceramidi
CeraVe