Trendova šminkanja je dosta i gotovo da svaki danas ima svoje mesto, odnosno obožavaoce koji ga obožavaju i primenjuju. Poznate dame poput Hejli Biber, Krisi Tajgen i Emili Ratajkovski uzori su mnogim devojkama kada je reč o makeup-u, a da li ste znale da sve njih šminka ista osoba.

Njeno ime je Mari Filips a u nastavku prenosimo njene savete za savršen makeup.

“Velika je zabluda da je za no makeup makeup efekat dovoljno našminkati kožu i ništa drugo. Potrebni su vam razni proizvodi, a oni uključuju i one za usta, obraze i oči kako bi se postigla ravnoteža”, kaže Mari.

“Dajte sebi vremena i isprobajte različite proizvode kako biste videli šta vam zapravo najviše odgovara, koji proizvodi vam najviše boostuju samopouzdanje,” dodaje ona.

Evo njenih 6 najvažnijih saveta:

1. HIDRATACIJA JE KLJUČ

Zdrava hidridana koža je najbolja polazna tačka za bilo koju vrstu šminke, pogotovo ukoliko ste minimalista.

“Duboko verujem u efekte koji zdrav način života i dovoljna količina vode na dnevnom nivou imaju na kožu i njen izgled. Ukoliko vam je koža u dobrom stanju, treba joj manje pokrivanja, a proizvodi se i mnogo lakše nanose.”

2. PUDER KOJI SE LAKO BLENDA

"Tečni puder ili cushion puder koji se mogu po potrebi nanositi u više slojeva i to samo tamo gde je potrebno, omogućiće vam da pokrijete samo one delove kojima je to potrebno, a ne celo lice."

3. KREMASTE TEKSTURE

"Za neprimetan izgled šminke, uvek preporučujem da se koriste kremasti proizvodi koji se stapaju sa kožom, lako blendaju sa kožom ali i međusobno i daju prirodan izgled."

4. ZEMLJANI I NEUTRALNI TONOVI

Kada birate paletu za no makeup makeup, ona preporučuje da odaberete nijanse koje se slažu sa vašim prirodnim tonom kože i diskretno ga ističu. Ona najviše voli da šminku nanosi tehnikom razmazivanja koja daje meke, neprimetne ivice i deluje realistično.

5. ŠTEDLJIVO SA PUDEROM

Puder u prahu i kamenu ili jako volite ili ga ne podnosite, a ako spadate u prvi tabor, Philips preporučuje da ga za no makeup makeup efekat koristite veoma pažljivo i to samo na onim mestima na kojima vam je koža masna, a ne na celom licu.

6. MIST ZA OSVEŽENJE I TOUCH-UPS

Mist ili sprej za setovanje će učiniti da vam lice uvek izgleda sveže, a koža će biti optimalno hidrirana u toku dana.