Pronalazak idealnog tečnog pudera nije nimalo jednostavan zadatak - za početak, treba pronaći idealnu nijansu, zatim puder koji neće "skliznuti" s lica već nakon nekoliko sati, isušiti ga ili stvoriti neželjene grudvice i cakey efekt.

Ako ste isprobali već brojne pudere, a još uvek niste pronašli onaj idealan, možda je vreme da isprobate jedan od internetskih hitova, tečni puder koji je pravi hit na Amazonu, gde je ujedno i jedan od bestsellera.

Reč je o Maybelline Fit Me Matte tečnom puderu koji ima laganu teksturu, kao i lagano do srednje prekrivanje. Njegova je prednost što izjednačuje ten, a pritom nestvara nepoželjan cakey efekt, što se često zna dogoditi s tečnim puderima. Kako Allure piše, ovaj je puder idealan za svakoga ko traži pristupačan puder koji na licu ne deluje kao "maska", nego je lagan, a prednost mu je što je dostupan u domaćim drogerijama.

- Već tri godine koristim ovaj proizvod i nikad ga ne bih menjala. Prednost je što ne "upada" među pore i ima izvrsno prekrivanje, napisala je jedna korisnica, a druga je dodala:

- Jedan od mojih omiljenih drogerijskih proizvoda. Jako se lako razmazuje po licu i pruža neverovatno prekrivanje. Sviđa mi se što ne sklizne s lica, nego stvarno traje tokom celog dana. Ne zgrušava se na licu i ne masti ga.

puder
printscreen lilly.rs 

Još jedan puder koji se izdvaja je L’oreal True Match. Ne uvlače se u borice oko očiju. Lagani su i prijatni na licu, tako da ni nakon nekoliko sati nošenja nećete imati osećaj “maske” na licu. Lako i ravnomerno se nanose i blendaju, kako četkicom, tako i sunđerima za šminkanje. Zlatne čestice koje ovaj puder sadrži i koje možete videti na slici iznad ne primećuju se na licu. Ima mat završnicu, ali vam svakako preporučujemo da ga setujete nakon nanošenja.

Pogodan je za sve tipove kože sem možda za izrazito suve i izrazito masne. Zna da istakne suve delove i da prosija, ako ga ne setujete. Prekrivana moć ovog pudera je odlična. Od srednje prekrivenosti, do potpune, nakon drugog sloja. Prekriva i nepravilnosti na koži, ali ćete za veće “probleme” ipak morati da mu pomognete korektorom.

puder
lilly.rs 

Kao treći puder izdvajamo Rimmel Lasting Finish, takođe odličan za osobe sa suvom kožom. Tekstura mu je tečna i blago kremasta, srednje gustine. Prekivna moć mu je srednja, a ima blistavu završnicu i ne isušuje lice. Dugotrajni i lagan tečni puder sa delimičnom moći pokrivanja. 

Tehnologija koja omogućava koži da diše i bude hidrirana i do 25h. 

puder
lilly.rs