Jedna od najpopularnijih influenserki na ovim prostorima, Dunja Jovanić, pokrenula je sjajan izazov. "Fešn beba" kaže "7 dana bez psovanja", a mi na to samo odgovaramo - može!

Lepa Dunja je ovako nečim još jednom dokazala da nisu svi influenseri isti, naprotiv, te da svoje platforme koriste i za još nešto osim reklamiranja proizvoda. 

Naime, ona je na svojim Instagram storijima podelila jednostavan zadatak, a toga se, kako kaže i sama pridržava: nema psovanja i ne samo to. Neke reči je rešila da izbaci iz svog rečnika.

dunja jovanic stori
printscreen/instagram/imfashionbabe 7 dana bez psovanja

"Kada sam bila mlađa, u kući, a ni napolju nije smelo da se psuje.Bilo je strogo zabranjeno. Međutim, kako sam postala "velika devojka" u mojoj generaciji je postalo "cool" da se psuje." 

"Postalo je "slatko" ako to upotrebite u pravom momentu i na pravi način i značilo je da ste sada odrasla osoba. I pritom, ovde ne mislim na neke ružne i "masne" psovke, već na "jeb**e", "je**ga", i slično. Mislim da je psovanje tako postalo deo svakodnevice, da mi sebe više ne čujemo kada izgovaramo te reči."

"Kada sam prvi put krenula u izazov "7 dana bez psovanja", shvatila sam da je koliko je to deo svakodnevnog govora i počelo je da i para uši i kada neko drugi psuje. To ne znači da ne čujem sebe kada kažem nešto takvo", započela je priču Dunja. 

dunja jovanic
printscreen/instagram/imfashionbabe 

 "7 dana bez igovaranja ovih reči", nastavlja Dunja i dodaje, "da li ste primetili da reči poput "haos", "strašno", koristimo svakodnevno, čak i kada nam neko priča nešto skroz pozitivno? Ovo je za mene bio najveći izazov. I dalje je." 

"Primetićete kako drugačije slažete rečenice i kako umesto prostih rečenica u razgovoru, sklapate prosto proširene."

"Umesto "haos" (tom rečju vi zaista možete zameniti celu jednu rečenicu i ta reč može da znači svašta), vi izgovarate celu poštenu rečenicu i učestvujete u razgovoru", objašnjava poznata influenserka

dunja jovanic
printscreen/instagram/imfashionbabe 

"7 dana svakog jutra izgovori ove reči", nastavlja i kaže: "Svakog jutra kada otvoriš oči, "dogovori" se sa sobom da ćeš biti sve ovo: hrabra, odvažna, srećna, zadovoljna, strpljiva, posebna."

"To je to! nije teško. Nije zahtevno. Treba vam minimum truda i koncentracije" i na kraju Dunja poručuje #RadiNaSebiBejbi.

Nas je svakako oduševila i sigurno je da se pridružujemo izazovu. Uostalom, istina jeste da su psovke postale deo svakodnevice. Brz život nije izgovor za oslabljeni vokabular, a posebno nam se dopada deo sa samoosnaženjem svakog jutra. 

Dunji veliko bravo, a vi? Da li mislite da možete da izdržite makar sedam dana bez psovki? Glasajte i podelite sa nama vaše mišljenje.