One su danas najpopularnije influenserke u regionu. Njihova imena malo ko ne zna, prate ih na hiljade ljudi, zarađuju ogroman novac, a svaki njihov korak pod lupom je javnosti.

U influenserke vode krenule su pre mnogo godina, a neretko su pričale da se iza uspeha krije ogroman trud, rad i istrajnost. Ipak, ukoliko ste se ikad pitali kako su na početku karijere izgledale Zorannah, Ena Luna, Dunja Jovanić, Tamara Kalinić i druge poznate influenserke, i koliko su se promenile u proteklim godinama, pogledajte neke od njihovih prvih objava na Instagramu.

Ena Luna

Lepu Novosađanku danas prati preko 164 hiljade pratilaca, sa kojima svakodnevno deli sadržaje na temu mode, lepote ali i uređenja prostora. 

Primetno je da je Ena korigovala nos, ali i usta, a umnogome je promenila i stil oblačenja. 

printscreen/instagram Ena Luna nekad

Anastasija Đurić

Anastasija je jedna od onih koje se, takoreći, ne menjaju. Iako je primetno da je u jednom trenutku eksperimentisala sa bojom kose, pa čak i pokušala da bude brineta, ipak se na kraju vratila u ono što joj najbolje i stoji - plava kosa.

Prati je 176 hiljada pratilaca, a njen profil obiluje sjajnim modnim izdanjima, ali i savetima za vežbanje i kada su u pitanju mališani i trudnoća.

printscreen/instagram Anastasija Đurić

Tamara Ćosić - Lepa svaki dan

Lepa Tamara takođe je jedna od onih koja se najmanje promenila. Danas ima nešto svetliju kosu, a izgleda podjednako dobro kao i u mlađim danima.

Na Instagramu je prati 173 hiljade pratilaca, a javno je govorila i korekcijama koje je radila. Naime, ona je dopunila usne, koristi botoks i isprobala je navodno i podizanje grudi. 

printscreen/instagram Tamara Ćosić, Lepa svaki dan

Tamara Kalinić

Danas je jedna od najmoćnijih influenserki sveta, pa slobodno možemo da kažemo - lepa, uspešna, a naša.

Tamara je neko ko je i pored završene farmacije odlučio da se bori za prvu ljubav - modu, te da od toga napravi unosan biznis.

Kada pogledate njene stare fotografije videćete da je uvek bila neko ko je težio eleganciji, a to je zadržala i dan-danas. Prati je milion ljudi samo na instagramu, gde svakodnevno deli sjajne savete po pitanju stila ali i lepote, a o njoj su pisali i Vogue i Daily Mail.

printscreen/instagram Tamara Kalinić pre slave

Zorannah

Za nju se smatra da je naša prva influenserka. Zapravo su Zorana i Tamara nekad bile najbolje prijateljice. Međutim, nakon prekida prijateljstva, nikada javno nisu komentarisale zbog čega su prestale da se druže.

Lepa Zorana neko je ko je umnogome promenio stil oblačenja, ali i šminkanja, a danas je brineta iako je gotovo ceo život bila zakleta plavuša.

Povećala je grudi dva puta, radila korekcije na licu, a na Instagramu je prati preko 875 hiljada ljudi.

printscreen/instagram Zorana Jovanović Zorannah

Janka Budimir

Fitnes influenserka oduvek je bila neko ko je bio u savršenoj formi i imala, bez pogovora, telo za čistu desetku.

Danas ima nešto kraću kosu, a što se intervencija tie, korigovala je samo nos. Lepu Janku prati preko 113 hiljada pratilaca kojima svakodnevno deli savete po pitanju vežbanja, ali ipravilne ishrane.

printscreen/instagram Janka Budimir

Dunja Jovanić - imfashionbabe

Danas je jedna od najpopularnijih influenserki u regionu. Na samom početku želela je da se bavi muzikom, ali se brzo "prešaltala" u modne vode.

Osnovala je svoj brend, snimala emisije, druži se sa poznatima i živi život iz snova, a uz sve to, neretko se na svom profilu pored modnog sadržaja i lepote, "dohvati" i škakljivijih i ozbiljnijih tema.

Prati je 291 hiljada ljudi, a taj broj raste svakog dana, zahvaljujući Dunjinom neponovljivom i unikatnom karakteru. 

printscreen/instagram Dunja Jovanić

Una Krlić

Mlada influenserka ostavlja bez daha svojim kombinacijama, a za kratko vreme uspela da je prikupi čak 94.8 hiljada pratilaca i da parira i starijim koleginicama.

Smatraju je fashion ikonom, a interesantno je da se nije previše promenila u odnosu na tinejdž dane.

printscreen/instagram Una Krlić

Sofija Grijak

Danas je jedna od najuticajnijih pminkerki u regionu i beauty influenserka, a nekada se čak bavila i manekenstvom.

Eksperimentisala je i sa bojom kose, iako se u licu nije mnogo promenila. Danas je Instagramu prati 74 hiljade ljudi.

printscreen/instagram Sofija Grijak

Angel Tatjana

Lepa misica i manekenka takođe se nije previše promenila u odnosu na mlađe dane.

Primetne su sitnije promene na licu, ali je Tatjana bila i ostala jedna od naših najlepših influenserki.

Na instagramu je prati 54.8 hiljada pratilaca.

Bojana - Taste of fashion

Bojana je na svom profilu stvorila pravu oazu za sve one koji vole kozmetiku i šminku, ali i korisne savete oko kuće.
Novopečena mama na svom instagramu ima preko 69 hiljada pratilaca.

Bojana je takođe i vrsan šminker, te na njenom profilu možete naći neka veoma kreativna rešenja i inspiracije za svoj look.

printscreen/instagram Bojana tasteooffashion

U odnosu na svoje mlađe dane, danas je daleko elegantnija, a njen stil je nekad bio rokerski, edgy i potpuno drugačiji od drugih.

Koja influenserka se najviše promenila? Glasajte u anketi i podelite sa nama vaše mišljenje.