Janka Budimir je fizioterapeut, trener i nutricionista koja je veoma poznata i na društvenim mrežama gde je prati više od 112 hiljada ljudi na Instagramu.

Iako smo se na prvu zainteresovali za nju kao fitnes vlogerku koja je poznata je po tome što ima savršeno izvajano telo, poslednjih meseci svima je za oko zapala njena savršeno stilizovana kosa.

Od kada je drastično skratila, čak 30cm dužine, kose i donirala salonu za izradu perika, potrebnim za žene obolele od raka dojke, pitanja "Kako stilizuješ novu frizuru?" su sve češća u komentarima ispod njenih fotografija na instagramu. Janka je sada odlučila da odgovori na to pitanje u okviru video tutorijala u kom detaljno prikazuje svaki korak.

Od kada se ošišala, više nema potrebu za stalnim odlascima kod frizera jer je sposobna da trenutnu dužinu sama stilizuje, a da to izgleda lepo kao iz salona.

Naglasila je par saveta pre početka feniranja. Važno je da četka bude keramička,a za fen je važno da bude jak, njen konkretno je 220W. 

Nakon što je malo prosušila kosu fenom, toliko malo da kosa ostane prilično vlažna, podelila je kosu na 2 dva jednaka dela.. Još jedan njen predlog je, da odvajate manje pramenove, a vlažnost iz kose se najbolje izduvate ukoliko fen prati četku uz kosu

Za volumen pri samom vrhu korena kose, njen savet je da vremenski duže držite četku koncentrisanu na jedan pramen i izlačite četku na gore. 

Nakon feniranja zagrejanim fenom, dlaku zatvara hladnim vazduhom. I to je sve!

Detaljno stilizovanje možete pogledati na videu ispod!