Web urednica Elle magazina Tara Đukić testirala je Philips MoistureProtect liniju i kreirala raskošne lokne za jedan poslovni dan u redakciji.

7:00 Buđenje

Vetar u kosi u vozu za more, otvoren prozor i sunce u lokne, letnje je podne i nebo se smeje, poljubi je…

kosa
elle.rs, Mladen Nikolić i Ksenija Rosić 

Budim se uz pesmu Bojane Vinturišević i zamišljam miris morske soli u vazduhu. Uz doručak, prvu kafu i analizu današnjih taskova, sunce koje proviruje kroz zavese - već je dobar predznak. Na ofingeru me čeka pripremljen crni komplet, i pre nego što krenem da se oblačim, lakoću postojanja prekida pitanje: Šta ću sa frizurom?

S obzirom na to da imam samo sat vremena da izgledam besprekorno, odlučujem da za početak brzinski operem kosu. Philips MoistureProtect fen sa snagom od 2300W omogućava da sušenje traje 5-10 minuta, a dodatno mi olakšava činjenica da sadrži jone zbog kojih je kosa nakon sušenja glatka i sjajna, spremna za dalje stilizovanje.

BEAUTY TIP: Mlaz hladnog vazduha ne koristim kako bih kosu zaštitila od pregrevanja, jer to već čini MoistureProtect senzor, već kao poslednji korak sušenja za fiksiran oblik frizure.

kosa
elle.rs, Mladen Nikolić i Ksenija Rosić 

8:00 Stilizovanje kose

Potpuno sam se adaptirala na kućne uslove rada (skupljena kosa + pidžama), i svaki izlazak iz stana za mene je postao izlazak iz zone komfora. Ali danas je važan dan, u redakciji se održava Board Meeting, i moram da osmislim efektnu frizuru. Kosa mi je prirodno ravna, i ovaj put želim da se pokažem u nekom drugom izdanju.

Prelistavam Elle-ove, skrolujem Instagram i naše moodboardove, u nadi da ću pronaći inspiraciju. Retro talasi sa revije Monique Lhuillier 2012? Iako je održana pre skoro deceniju, svedoci smo da ovaj trend ne jenjava. I pre nego što sam pomislila da izgleda suviše dobro da bi bilo realno, setila sam se da me na beauty polici čeka Philips MoistureProtect automatski uvijač za kosu.

Ovo je proizvod kome verujem više nego frizerskim salonima koji su mi nebrojano puta od zamišljenih raskošnih talasa, napravili nepoželjne sitne lokne koje su mogle da prođu eventualno početkom 2000-ih. Automatski uvijač znači da ne moram da radim apsolutno ništa (što je dobra vest za nas koji nismo vešti sa rukama i korišćenjem pegle i figara), osim da postavim pramen kose unutar aparata.

On ga automatski uvlači i obavija oko specijalne cevi za uvijanje, pri tom kontrolišući temperaturu. Najbolje od svega je što aparat zvučnim signalom obaveštava kada je kovrdža spremna (i to posle samo 8 sekundi), što ceo proces čini mnogo jednostavnijim i bržim. Na kraju, kosu dobro raščešljavam, bez korišćenja laka i proizvoda koji bi joj smanjili volumen i sjaj.

BEAUTY TIP: Kosu treba podeliti na levu i desnu stranu, kako bi se koristila oba pravca uvijanja.

kosa
elle.rs 

12:00 Redakcija

Pozivi, sastanci, snimanja – mnogi misle da je posao web urednice modnog magazina uvek glamurozan i uzbudljiv, dok se iza njega krije mnogo napornog rada, nepredvidivih rokova i neprekidnih multitaskinga. U pauzi izlazim na ručak, a napolju me dočekuje nenajavljena kiša. S obzirom na to da automatski uvijač obećava dugotrajne lokne u svim okolnostima, prvu priliku koristim da se uverim da je moja frizura netaknuta. Prstima nežno raščešljavam talase zamršene od vetra, i nastavljam sa svojim dnevnim aktivnostima.

kosa
elle.rs, Mladen Nikolić i Ksenija Rosić 

17:00 Kraj radnog vremena

Na kraju radnog vremena, pred ogledalom popravljam makeup i nanosim malo suvog šampona pri korenu kose. Zahvaljujući keramičkoj podlozi sa keratinom, kosa je ostala glatka i devet sati kasnije.

Nekada je veče bilo rezervisano za druženje sa prijateljima uz smeh i koktel u obližnjem baru, a lokne su bile deo tog euforičnog vajba. Nova normalnost doprinela je tome da je zabava dobila novo značenje, koje moramo sami da joj osmislimo (da ne kažem izmislimo).

Odlazak na posao, u šoping ili na kafu sa prijateljima? Ne dopustite da vam zafali povoda da se doterate, kreativno izrazite, i osetite dobro u svojoj koži. MoistureProtect linija tu je da vas inspiriše, te učini vašu kosu zdravom i lepom, i iznutra i spolja.

kosa
elle.rs, Mladen Nikolić i Ksenija Rosić 

izvor: Elle.rs