Blogerke Zorana Jovanović, Ena Luna i Kristina Jezdić, uživaju u Majamiju za sve pare, što se kaže. Svakog dana nova avantura, a poslednja je posebno privukla pažnju javnosti, jer se trojac našao u legendarnom hotelu sa 5 zvezdica - Versaće vili u Majami Biču. 

"Privatna večera sa mojim devojkama", napisala je Zorana ispod svoje objave na Instagramu, a komentari ispod su se samo nizali - što komplimenti, što kritike.

Ipak, ono što je najzanimljivije je priča o samoj vili. Sagradio ju je Alden Frimen 1930. godine, koji je bio sin blagajnika kompanije "Treasurer of The Standard Oil Trus", poznatije kao Rokfeler kompanija, koji je svom nasledniku ostavio ogromno bogatstvo.

U ovoj vili, Frimen je okupljao prijatelje, a raskošna kuća ima 24 apartmana, od kojih je u onom na poslednjem spratu živeo prvi vlasnik, dok je ostale sobe iznamljivao bliskim ljudima.

Nakon njegove smrti vilu je kupio Žak Amsterdam, a 1992. zapazio ju je slavni kreator Đani Versaće koji se odmah zaljubio u njenu špansku arhitekturu i bez pogovora izdvojio 2.95 miliona dolara, a zatim i dodao 3.7 miliona kako bi kupio hotel koji se nalazi odmah pored kuće. Na renoviranje koje je trajalo tri godine (do 1997.) potrošio čak 32 miliona dolara kako bi svaki kutak bio prilagođen njegovom ukusu.

Đani Versače je napravio 10 luksuznih apartmana od prvobitnih 24, bazen je uokvirio pločicama od 24-karatnog zlata, ukrasio je vilu mozaicima i ostalim umetničkim delovima. Iako je većina nameštaja, nakon ubistva kreatora i prodaje kuće pripala njegovoj sestri Donateli Versaće, sačuvana je njena estetika po zamisli legendarnog dizajnera.

Versaće vila u Majami Biču
Shutterstock Versaće vila u Majami Biču

Kuća je nakon ubistva Versačea bila prazna tri godine, a onda ju je Donatela prodala za 19 miliona dolara telekomunikacijskom mogulu Piteru Loftinu, piše na sajtu hotela. A zatim ju je 2009. preuzeo Barton Vajs, da bi 2013. na aukciji pripala biznismenu sa Floride kog povezuju sa "Jordache Enterprises" za više od 41 miliona dolara.

Za vilu se vezuje tragična priča o ubistvu Đanija VersaĆea 15. jula 1997. godine. Slavni dizajner upucan je ispred ove kuće, a zločin do danas nije rasvetljen. 

Ipak danas je vila pretvorena u hotel, u kom noćenje košta "samo" 749 dolara, kako se navodi na portalu prema "luxlife.rs", a okviru kojeg se nalazi i restoran italijanske i mediteranske kuhinje a kao njegova pogodnost izdvaja se to što se u njemu služi i veganska i bezglutenska hrana.

Kada su u pitanju cene, na sajtovima za ocenu ponude ovog restorana piše da je cena ručka od tri jela 29 dolara, dok se na cenovniku dostupnom na sajtu hotela može videti da se cene koktela kreću od 20 dolara, dok je cena najjeftnijieg vina 13 dolara. Nema šta, vidi se da Zorana i Ena znaju kako se uživa. 

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas