Bez obzira na to da li ste zaljubljenica u šminku, imate mali neseser ili ceo kutak samo za šminkanje, crveni karmin sigurno možete pronaći u svojoj kozmetičkoj torbici. Iako ga najviše koristimo u njegovoj izvornoj nameni, da istaknemo usne, sve je češći trend da višenamenski koristimo jedan proizvod.

Tako smo crveni ruž koristili i kao rumenilo, za isticanje jagodica, pa malo čak i kao senku za oči, a sada je postao neretko glavni saveznik u borbi protiv tamnih podočnjaka, koje je ponekad nemoguće prekriti.  

Osim što celom svetu govore kako se već dugo nismo dobro naspavali, tamni podočnjaci najviše narušavaju naš celokupan izgled lica i make up-a. Borba s podočnjacima vrlo je izazovna te gotovo da ne postoji kozmetički proizvod koji će ublažiti tamne kolutove okoloočnog predela, barem ne onoliko brzo koliko to zapravo želimo. 

U borbi protiv podočnjaka uvek posežemo za našim tada najboljim prijateljem - korektorom. Međutim, tamnim kolutovima ispod očiju je potrebno da se neutralizuju. Zato sada sve više na tržištu viđamo kako poznati make up brendovi izlaze sa svojim kolekcijama korektora u bojama, poput zelene, ljubičaste, žute i narandžaste.

Ono što šminkeri preporučuju kao alternativu ovim korektorima u boji jeste crveni karmin koji već posedujete, kojim ćete se vrlo brzo rešiti tamnih podočnjaka. Trik je vrlo jednostavan i primenjiv u svakodnevnoj make up rutini, jedino je važno da koristite malu količinu karminu. 

Prekrivanje podocnjaka uz pomoc crvenog ruza
screenshoot youtube 

Ovaj trik funkcioniše iz vrlo jednostavnog razloga - naši podočnjaci su vrlo tamni te kao takvi deluju vrlo hladno, pa se najbolje mogu neutralisirati korišćenjem toplih boja kao što su crvena i narandžasta. Kako je Kim Kardašijan prekrila svoje nesavršenosti objasnila je detaljno ceo postupak u tutorijalu na svom youtube kanalu koji možete pogledati u nastavku i primeniti ga u svojoj rutini: