Niko ne poriče da je smokey eye zaslužio pomalo legendarni status i uvek će nam biti među omiljenim izgledom, ipak, nova tehnika nanošenja senke u poslednje vreme omiljena među pripadnicama lepšeg pola. Kad se radi o senkama, osim smokey eye tehnike, ponekad nam se čini da nam nedostaje alternativnih izbora.

Zbog toga se posebno radujemo "halo eye", najnovijoj tehnici nanošenja senke koja je savršena za postizanje sjajnih i budnih očiju uz pomoć konturisanje kapaka. Upravo zato je obožavaju šminkeri i poznate dame jer na poseban način ističe oči, a na fotografijama izgleda besprekorno.

Uz "halo eye" look, svetlo se fokusira i reflektuje sa središta kapka, gornjeg i donjeg, zahvaljujući svetlijim i sjajnijim nijansama senke koje se nanose na sredinu. Kontrast se postiže tamnijim nijansama senki s unutrašnje i spoljašnje strane svakog kapka, što daje iluziju većih, svetlijih očiju.

Da biste pravilno kreirali ovaj izled, podelite kapke na tri dela – unutrašnji ugao, središte i spoljašnji ugao. Cilj je postići oblik badema sa svake strane kapka, ali umesto da polako prelazite iz svetle u tamniju nijansu senke, počnete s tamnom, u sredini kapka nanesete svetliju nijansu, a zatim završite ponovo s tamnom. I isti postupak ponovite na donjoj liniji trepavica.

Lepota je u tome što se možete poigrati bojama, a kako biste maksimalizirali izgled blistavih očiju, odaberite metalik, sjajne ili šljokičaste nijanse za sredinu kapka. Opcije su neograničene, od kombinacije plavih i crnih boja, do toplih tamno crvenih sa zlatnim nijansama u sredini, a tu su i bronzane boje.

Ovaj izgled možete nositi u dnevnoj, ali i večernjoj varijanti jer možete kombinovati apsolutno sve nijanse senki, od onih najnežnijih do onih intenzivnih. Samo nemojte na sredinu kapka dodati malo sjaja, i to je to. Da biste svom licu pružili idealan finiš, nanesite olovku ili ajlajner u tankoj liniji uz trepavice i sve završite svojom omiljenom maskarom.

Pogledajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas