Kada govorimo o nezi kože, često ističemo kako s pojedinim proizvodima želimo postići njen ujednačen i sjajan izgled, ali kada je make up u pitanju, sjaj kože nešto je što nastojimo da izbegnemo. Ne, ne pričamo o zdravom sjaju, već o onom koji uništava naš look, čineći krajnji rezultat pomalo neurednim.

S druge strane, postoje proizvodi koji ovaj problem vrlo lako reševaju, a reč je o puderima u kamenu koji kao takvi zaslužuju biti sastavni deo vaše rutine.

Ukoliko nemate puder u kamenu, vreme je da ga nabavite. Iak nisu toliko popularni kao tečni puderi, puderi u kamenu su nešto na šta definitivno treba da obratite pažnju.

Ono što volimo kod ovog proizvoda je to što se lako prilagođavaju koži lica, dajući svež izgled, bez zatezanja. Takođe s njima imamo osećaj da koža diše, što je nešto čemu svi težimo u toplijim danima.

šminkanje
Shutterstock 

Kod pudera u kamenu najvažnije je napraviti dobru pripremu kože lica kako bi ga što lakše i ujednačenije naneli, stoga je hidratantna krema i prajmer pravilo kojeg se u ovoj rutini morate držati.

Jedna od najvećih zabluda kada je ovakav tip make upa u pitanju je to da ne prikriva dobro eventualne nepravilnosti na koži, što je naravno u potpunosti pogrešno jer se ovakav puder može jako lepo nadograditi. Zahvaljujući sitnim česticama možete biti sigurni da vam neće začepiti pore zbog čega će ih obožavati baš svaki tip kože, čak i onaj najosetljiviji ili sklon bubuljicama

U nastavku smo izdvojili nekoliko sjajnih pudera u kamenu kojima se uvek rado vraćamo. Možete ih pronaći u Lilly drogerijama.

lilly.rs Najbolji puderi u kamenu po W! izboru