Ne samo što ovaj minijaturni deo vašeg nesesera omogućava obrazima da izgledaju zdravo i jedro, već je upravo on zaslužan za idealno konturisanje lica i podizanje lica.

Iako sve ovo već zvuči kao bajkovito instant rešenje, valja imati u vidu da rumenilo nije univerzalna stvar. Samim tim, jedna nijansa ne može i neće odgovarati svima.

Saveti najpoznatijih svetskih šminkera, za podizanje lica i davanje vedrine i jedrine obrazima, se svode na samo dva ključna koraka!

Ne koristite previše kotrasta u boji

Uvek je pametnije igrati na sigurno i opredeliti se za neutralne i što prirodnije tonove – primera radi nežnu svetlo ružičastu ili zavodljivu boju breskve. Ukoliko, imate nešto tamniju ili maslinastu boju kože, onda je definitivni must-have na obrazima bronzana boja koja će u sekundi popraviti celokupan izgled lica.

Rumenilo je potrebno što prirodnije naneti i izbeći varijantu korišćenja previše proizvoda i bacanja četkicom. Upotrebite svoje prste za utrljavanje i posmatrajte kako vaše lice dobija sasvim novu formu koja će ujedno pomoći i da celokupna šminka duže traje.

devojka se šminka
Shutterstock 

Ne nosite rumenila sa puno blistavih čestica

Iz nekog razloga većina žena i dalje smatra da je onaj izraz u reklamama “postizanje savršenog sjaja” isto što i šetati okolo sa rumenilom prepunim sjajnih čestica.

Neki šminkeri kažu da ovo nije loš izbor za neku ludu zabavu, ali apsolutno mole žene da odustanu od njih na svakodnevnom nivou, naročito dnevnom. Ne samo što to nikako ne može istaći vašu prirodnost već ćete u najboljem slučaju izgledati kao da se niste pogledali u ogledalo pre izlaska iz kuće i primetilo koliko to zaista sija!

Dodatan savet je da uvek isprobate rumenilo (posebno ono na kome piše GLOW) direktno u drogeriji i vidite na licu mesta o kolikom procentu svetlucavosti je zapravo reč.