Metoda nanošenja rumenila isključivo na obraze dok ste nasmejani više nije poželjna, prema šminkerki Aleksandri Kompton.

Zašto ne treba da se smejete dok nanosite rumenilo?

Iako se stavljanje rumenila razlikuje od obliku lica, osmeh nije najbolja metoda za to. Naime, osmeh podiže jagodice s vaših obraza i pomaže im da se formiraju u punašne, vesele krugove - što je korisno ako želite znati gde prirodno postajete ružičasti, ali te jagodice se vrate natrag na svoje mesto čim ih opustite.

Kao rezultat, vaše rumenilo će zapravo biti puno niže nego što bi trebalo i tako vam vizualno 'spustiti' lice, napominje Aleksanda. Ali, kada nanesete rumenilo opuštenog lica, znaćete tačno gde ga staviti kako biste postigli 'podignuti' i svež oblik lica.

Uz to, onda dodaje, nanošenje rumenila na opušteno lice može sprečiti da se formula rumenila zadrži u bilo kojem naboru lica. Pošto osmeh podiže obraze, pigment na rubu jagodica može stvoriti mrlje i tako 'spustiti' crte lica i pokvariti makeup.

šminkanje
Shutterstock 

Kako naneti rumenilo bez smejanja?

Jednostavno je - utapkajte rumenilo po jagodičnim kostima i nanesite ga prema unutra kako biste stvorili laganu punoću, ili ga nanesite prema slepoočnicama kako bi postigli podignuti i definisaniji oblik lica. Obje tehnike su dobre, a možete ih prilagoditi prema obliku lica.

U završnici, nema strogih pravila za nanošenje rumenila - ako vam lagani osmeh pomogne da ga bolje nanesete i zadovoljni ste rezultatom, nastavite s tom metodom. Ali ako ste primetili da vam ta metoda ne odgovara i umesto svežeg dobijete umorni izgled, isprobajte ove metode i definitivno nećete zažaliti. U nastavku pogledajte jednu od popularnijih metoda nanošenja rumenila: