Sestre Kardašijan su nas naučile teškim konturama i precrtavanju usana koje izgledaju gotovo jednako kao i estetski zahvat hijaluronom, ali sa puno manje udarca po džepu.

Vratimo se na kratko u davnu 2014. godinu i setimo se kako je izgledala Kajli Džener pre operacije usana. A onda nakon prve operacije koja nije bila uočljiva na prvi pogled, a ona je uspešno iskoristila da prevari svet da nikada nije stavljala filere. Taj potez joj je pošao za rukom jer se pre prve operacije služila trikovima koji su joj davali efekat punijih usana. 

Tajna je u pilingu

Prva stavka je piling usana koji je ustvari i najviše zaslužan za taj plum efekat. Ukoliko vam se ne izdvaja novac za neke od brendiranih pilinga za usne, možete ga napraviti i sami kod kuće uz pomoč kafe, šećera i kokosovog ulja ili ukoliko ste i za to lenji, jednostavno piling odradite četkicom za zube koju koristite. Time ćete lagano pojačati cirkulaciju i pomoći im da vrate prirodnu ružičastu boju.

usne
Shutterstock 

Hidratacija je bitna

Kada vam je telo dehidrirano, usne vam se prilično smanje, a nekada se čini i kao da ih uopšte nemate. Zato sa sobom uvek nosite kvalitetan balzam za usne, ali i flašicu vode.

Precrtajte usne poput profesionalca

Pre nego što se Kajli podvrgla filerima, otkrila nam je nekoliko trikova pomoću kojih će naše usne izgledati dosta veće. Ova metoda je ubrzo postala omiljena među beauty blogerima širom sveta, a najbolja stvar je što se koristi u kućnim uslovima.

Ne zaboravite na sjaj

Čak i ako niste veliki fan, nije bitno koliko ga nanosite, već gde ga nanosite. Naime, sve što treba učiniti je utapkati malo prozirnog sjaja na centar usana nakon što završite sa nanošenjem omiljene nijanse ruža. Sjaj će vizuelno samo još više povećati izgled vaših usna u sekundi.

usne
Instagram /, @ctilburymakeup 

Kombinujte različite nijanse

Ono što vam je potrebno jeste dimenzija i tu ulazi slojevito nanošenje nekoliko nijansi ruža. Za najjednostavniji način, precrtajte usne omiljenom olovkom za usne, a nešto svetliju nijansu utapkajte na sredinu. Ako vam je jedna usna znatno deblja od druge, svetliju nijansu nanesite na tanju usnu kako biste ih vizuelno izjednačili.

Istaknite usne korektorom

Znate li kako profesionalni šminkeri postižu savršeno iscrtane usne? Tajna je u dvostrukom nanošenju korektora. Prvenstveno korektor nanesite kao bazu pre ruža, a onda malom količinom uokvirite rubove usana. Ne možete ni da zamislite koliko će vaš ruž izgledati istaknutije.

Trik sa konturama

Mala tajna vizuelno punijih i sočnijih usana je u ovom triku. Potrebno je da manjom četkicom nijansu za konturisanje lica naneseti tik ispod sredine donje usne. Tako ćete stvoriti senku koja izgeda prirodno i čini usne vidno istaknutima.