Najmlađa milijarderka na svetu Kajli Džener (23) je nedavno bila meta fanova kada je optužena da nije donirala dovoljno novca u "Go Fund Me" račun svog povređenog šminkera. Naime, zvezda rijaliti šoua "Keeping Up With The Kardashians" je sada ućutkala sve hejtere jer je u sredu otkriveno da je donirala 500.000 dolara dečjoj bolnici "Monroe Carell Jr." u Vanderbiltu u blizini Nešvila u državi Tenesi.

Kajli je na ovaj način želela da oda počast svom prijatelju Hariju Hadsonu, pevaču i tekstopiscu koji se uspešno izlečio od raka. Džener je u saradnji sa organizacijom "Teen Cancer America" pomogla otvaranju dela bolnice u kojoj će deca koje se leče moći da se okupljaju, gledaju crtane filmove, igraju se sa ostalom decom i da im se na taj način olakša ceo proces lečenja.

“Hey, I’m Here For You” je ime Hudsonove humanitarne organizacije i njegovog albuma koji je objavljen prošle godine.

- Tako sam zahvalan za Kajlino prijateljstvo i uticaj koji je imala na moj život i putovanje protiv raka - rekao je Hadson u saopštenju za štampu.

- Oduvek je bila tu za mene i zajedno smo želeli da pronađemo način da budemo tu i za druge mlade ljude koji se bore sa ovom bolešću - zaključio je on.

Ona je još 2017. godine objavila da počinje saradnju s organizacijom "Teen Cancer America". Tada je izjavila da je preko rođendanske kolekcije svoje linije šminke Kajli Comsetics prikupljala novac kako bi pomogla ovoj organizaciji. Hudson je takođe naglasio da je ovo bio prvi od mnogih prostora za mlade ljude koje planira da otvori u bolnicama širom Amerike.

kajli džener
printscreen/instagram/kyliejenner 

Ovo nije prva humaniratna akcija u kojoj je Kajli učestvovala. Ona je prošle godine uplatila milion dolara donacije za kupovinu stotina hiljada maski i ostale zaštitne opreme za medicinkse radnike u borbi protiv pandemije izazavne korona virusom.