Poznati beauty blogeri, vlogeri i šminkeri se ne mogu dogovoriti da li konturisanje IN ili totalno OUT, ali niko se neće buniti tome da malo bronzera na već preplanulu kožu izgleda savršeno.

Kako bi vizuelno kožu učinili lepom opredelite se za neki proizvod za samopotamnjivanje tela i častite se novim bronzerom za lice. 

Bronzerom možete dodati boje licu, kao i ostatku tela, a ukoliko je tamniji i mat finiša može dobro poslužiti i u svrhu kontura. Neki bronzeri su samo za lice, dok je velik broj njih prikladan i za telo, što će vam biti i dodatno označeno na ambalaži.

Tokom sunčanih dana kada nas sunce već prirodno dotakne u prolazu, mat bronzer idealan je za naglašavanje prirodnih kontura, čime možete stvoriti definisaniji izgled lica. 

Ono što još možete da uradite, i što će izgledati lepo, je da kada nanosite bronzer, ispod koristite podlogu koja je za pola nijanse ili nijansu tamnija od vaše kože. Ukoliko ne volite samopotamnjivanje, ovo je super rešenje jer će vas automatski malo potamneti, a i razlika između nijanse kože i bronzera će izgledati manja i suptilnija. Na primer, za leto uvek biram mrvicu tamniji puder nego inače, jer mislim da izgleda lepše i instant osvežava lice. 

Loreal Paris back to bronze mat bronzer

Formula ovog 84% prirodnog bronzera dodatno je obogaćena kokosovim ulje, mangom i kakao buterom. Možete samo da zamislite koliko fenomenalno miriše! 
Ovo je kameni tip bronzera koji je pogodan za sve tipove kože, bila ona masna ili suva. Izuzetno nežna i kremasta tekstura koja se lako nanosi i savršeno stapa sa kožom. Čini da koža izgleda kao da je preplanula prirodnim putem i da bude svilenkasta na dodir....

loreal bronzer
screenshoot/lilly.rs 

NYX professional makeup mat bronzer 

Ovaj matirani bronzer možete nanositi po celom telu. Ima suptilan sjaj i vrlo prirodnu boju, pa će poslužiti dobro za konturisanje. Bronzer koji odgovara većini tonova kože je u nijansi 05 deep tan. 

nyx bronzer
screenshoot/lilly.rs 

Sunkissed naturally bronze matte bronzer

Bronzer je mat puder u kamenu za postizanje ujednačene nijanse, visoke pigmentacije i dugotrajne formule. Pruža prirodan izgled lica tako da se može koristiti svakodnevno. Mat bronzer je najbolji za početnike, a i lepo izgleda na svim tipovima kože, dobro stoji i starijima i mlađima. 

sunkissed bronzer
screenshoot/lilly.rs 

Llums baked bronzer

Ako ste savladali nanošenje bronzera i imate mat bronzer u svojoj kolekciji, onda biste možda mogli da razmislite i o nekom koji daje diskretni odsjaj, dakle nekom blago šimerastom proizvodu. Ukoliko imate proširene pore, izbegavajte bronzere koji nisu mat, jer sjaj ume da istakne pore i to ne izgleda ni malo lepo. Predlažemo nijansu 01 summertime.

llums bronzer
screenshoot/lilly.rs