Postoji dosta različitih fizionomija i oblika lica, ali možemo reći da je 6 osnovnih. To su oblo, okruglo, srcoliko/trouglasto, kockasto, pravougano/izduženo i dijamantsko. Danas pričamo o okruglom licu, nalik onom sa kojim je Điđi rođena. Pored njen, postoji još mnogo drugih prelepih žena istog oblika lica poput Selene Gomez, Mirande Ker, Krisi Tigen i drugih.

Poznato je da su žene punijih obraza često nesigurne zbog toga i ne voli svoje lice. Vrlo često ga pokrivaju kosom i žele na ovaj ili onaj način da ga sakriju.

Za početak je važno da kažemo da je svako lice lepo na svoj način. Ne treba vam ni šminka ni kosa koje će ga ulepšati, sakriti ili preoblikovati da izgleda drugačije. 

Međutim, pošto znamo koliko šminka može da nam pomogne i napravi suptilne izmene kako bi nas ulepšala i vratila samopouzdanje, danas pričamo o tehnici senčenja, tj. konturisanja okruglog lica. A istim tehnikama se služi i Điđi vrlo često.

Imati okruglo lice grubo rečeno znači da su vam širina i dužina glave istih dimenzija. Konturisanjem ovakvog lica treba da postignete da prosvetlite njegovu sredinu i time ga vizuelno izdužite, dok ćete rubove osenčiti tamnijom nijansom kako bi ga dodatno suzili. Cilj je da se istakne struktura jagodičnih kostiju koja je zbog izraženih obraza manje upadljiva. Takođe, kod ovakvog lica je i vilica često naglašenija, pa se treba dodatno osenčiti i time vizuelno smanjiti.

Ukoliko nemate dobru nijansu za konturisanje pročitajte prvo ovaj tekst. U njemu piše sve o konturisanju i bronziranju lica, imate i gomilu preporuka za proizvode koje možete kupiti.

Za konkretnu tehniku i mapiranje delova lica preporučujem da pogledate video ispod. Ako prvi put ovo radite, najbolje je da krenete sa proizvodima u kamenu. Kremasti proizvodi su teži za rad i vrlo lako se možete umrljati ako preterate sa nanošenjem. Zato primenite  tehniku Jutjuberke Brijane ali samo deo gde se šminka kamenim proizvodom. Pa kad se izveštite, isprobajte ceo proces!