AKO MOŽE BELA MOŽETE I VI: 7 najboljih frizura za one sa tankom kosom

Bela je poznata po ne tako bujnoj kosi, ali je često možemo videti sa njenom prirodnom, vrlo tankom kosom, a da ona opet izgleda fantastično. Evo kako to možete i vi

Profimedia 

Ukoliko imate tanku kosu prirodno, ili ste imali problem pojačanog opadanja pa vam se kosa znatno proredila, onda vam je muka poznata. Mnoge tradicionalne frizure jednostavno ne funkcionišu na tankoj kosi. A da bi izgledale dobro treba baš mnogo da se potrudite i da se na kraju ipak pripomognete ekstenzijama. Još ako znate za činjenicu da maltene svaka poznata ličnost ima ekstenzije, onda je želja za zanosnom kosom praktično nedostižna. Međutim, cilj je danas da što jednostavnije dođete do lepe frizure.

Generalno govoreći, tanja kosa izgleda bolje kad je kraće ošišana. Način šišanja i farbanja takođe može igrati veliku ulogu. A jedan od najvećih benefita tanke vlasi jeste što se osuši za 5 minuta! E to je ono što ja veoma cenim kod moje tanke kose. A sad evo malo inspiracije ukoliko želite da posetite frizera uskoro.

1. Ombre Bob

Ova frizura je duža napred a kraća pozadi što daje teksturu, a ombre efekat čini krajeve gušćim što je dodatni plus!

2. Razbarušena punđa

Pre nego što pokupite kosu u punđu, nanesite suvi šampon ili sprej za teksturu od korena do sredine kose. Ovo će vam dati volumen i savršenu teksturu.

3. Asimetrični razdeljak

Razdeljak sa leve ili desne strane uvek stvara vizuelni efekat gušće kose. A stranu na kojoj je manje kose možete prikačiti šnalicom, dok druga slobodno pada.

4. Bob sa šiškama

Klasična frizura koja je uvek efektna. Srednje ošišan bob sa malo dužim šiškama će savršeno oblikovati lice.

5. Piksi frizura

 Ovo je trenutni trend ali i sjajno rešenje za one sa istanjenom ili oštećenom kosom. Treba samo da presečete i prepustite se frizerskim makazama.

6. Isfeniran bob

Za tanku kosu vikleri ili vruće papilotne (hot rollers) su odlično rešenje. Ostavite ih pola sata u kosi i imaćete volumen poput super modela.

7. Zalizana kosa

Ovo je definitivno najbrže rešenje, a kosa ne mora da vam bude čista. Pre nego što uzmete gel, natapirajte teme kako bi dobili volumen. Tek onda krenite sa češljanjem unazad.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
 1