Za početak da razjasnimo, nije ovo nuklearna fizika, ali da biste dobili svoje talase u kosi iz snova potrebno je da: A) Uđete i usavršite proces sa pravim tehnikama za vaš tip kose i B) imate mnogo strpljenja.

A da bismo vam pomogli, izabrali smo 6 najboljih tutorijala i trikova za talase u kosi za početnike (naravno), uključujući i sjajan trik za noćne talase i kratku kosu. Zato, uzmite alat u ruke, pratite uputstva i pripremite se da sutra ovojite TikTok svojom novom letnjom frizurom.

Talasi sa ravnom peglom  

Ukoliko imate gustu i dugu kosu, podelite je na dva dela. Započnite tako što ćete na kosu staviti nekoliko kapi spreja za zaštitu od toplote, a zatim grubo ispravite kosu. Ostalo vas čeka u videu ispod:

Noćni talasi  

Za ovu frizuru vam treba BUKVALNO 5 minuta vremena pre spavanja, pletenica za kosu i sprej. Omiljena frizura naše redakcije, a ako se pitate zašto, pogledajte video.

Klasični Beach Waves  

Budući da ovaj način pravljenja talasa zahteva korišćenje uvijača, pre svakog uvijanja prvo nanesite sprej za zaštitu od toplote.

Talasi na dugoj kosi  

Pokupite kosu u visoki rep, pa onda još više ali što bliže liniji kose. Zatim zavežite gumicom i počnite sa uvijanjem.

Talasi na kratkoj kosi  

Počnite tako što ćete razdvojiti kosu na dva dela. Ukoliko imate suvu kosu, lagano je navlažite bočicom sa raspršivačem punim vode i četkom za kosu.

Talasi na kosi sa ekstenzijama  

Ispravite i očešljajte kosu, isprskajte sprej za zaštitu od toplote, a zatim zakačite ekstenzije počevši od potiljka prema vratu.

Foto:Tamara Bellis on Unsplash