Ako bismo morale da biramo najpraktičniji, a najupadljiviji aksesoar sezone, to je onda definitivno lanac za naočare. Iskreno, isprva smo se plašile da ga probamo jer su nam lanci za naočare u sećanju ostali kao asocijacija na bake ili računovođe iz filmova 60ih. Ali onda smo videle nove kolekcije velikih modnih kuća u kojima je akcenat upravo na lancima za naočare i odjednom zaboravile na sve što smo do tada mislile.

Kreativni direktor kompanije Gucci, Alessandro Michele došao je na genijalnu ideju uz koju je i lansirao svoj proizvod: Kako ne izgubiti skupo plaćene naočare, a da ih ne držite stalno u kutiji? On je lancima dao novu XL dimenziju, kako bi se posebno isticali u moru drugih detalja, a da vam, sa druge strane ne treba ništa sem toga. Osim lanaca na naočarima za sunce, on je predivdeo nošenje ovog trenda i na naočarima za vid – kad ih skinete sa lica, izgledaće kao potpuno novi detalj, odnosno dobićete „ogrlicu“.

Mi vam predlažemo da pogledate kako ovaj modni dodatak nosi Bela Hadid i da se za početak odlučite za neki suptilniji i skromniji lanac, a mozete proveriti i u maminim fiokama da se nije negde zavukao i neki dobar vintage lančić.

Bela Hadid
INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia, Profimedia Bela Hadid

Verovatno se već pitate koliko plata treba da izdvojite za brendirane lance, aaali mi smo tu da pronađemo alternativu kao i uvek! Na sajtu Stradivariusa i Parfois-a smo pronašli predivne i jeftinije varijante ovog asesoara.