HIPERPIGMENTACIJA: Najboljih 5 proizvoda koje možete kupiti kod nas i koji daju REZULTATE

Problem mnogih žena ali i devojaka, posebno izražen nakon leta. Evo proizvoda koje preporučujemo da probate

Wanted 

Ukoliko se pitate šta je hiperpigmentacija evo pojašnjenja. To su potamneli delovi kože, mogu biti različitih veličina i zahvatiti malene delove kože ali i veće površine. Bojom su nalik pegicama ili mladežima, mogu biti i tamniji, pa čak i crni.

Treba napomenuti da ona nema veze sa vitiligom, koji je obrnuti proces, tj. stanje kada koža gubi pigment (više i vitiligu pročitajte ovde). Hiperpigmentacija je pojačana pojava ćelija koje stvaraju pigment pa ona tada dobija tamniju boju.

Tačnije, ona nastaje usled prekomerne proizvodnje melanina, pigmenta koji daje prirodnu boju našoj koži, kosi i očima i koji se aktivira kada smo izloženi suncu. Tu prekomernu proizvodnju izaziva mnoštvo faktora, ali se glavni mogu povezati upravo sa izlaganjem sunčevim zracima ali i raznim genetskim faktorima, starosnim dobom, hormonima i povredama ili zapaljenjem kože.

Izlaganje sunčevim zracima je možda glavni uzrok nastanka hiperpigmentacija, jer upravo sunčeva svetlost podstiče proizvodnju melanina. Melanin deluje kao prirodan filter za zaštitu vaše kože, štiteći vas od štetnih UV zraka, zbog čega ljudi pocrne na suncu. Ali preterano izlaganje sunčevim zracima može poremetiti taj proces i dovesti do pojave hiperpigmentacija.

Zato se u post letnjem periodu javlja ovaj problem kod mnogih žena pa i mladih devojaka, te su u potrazi za adekvatnih rešenjem. Sa vama delimo 5 proizvoda koji dokazano deluju. Bitno je samo da ih koristite svakodnevno kako bi rezultati bili vidljivi nakon 4 do 8 nedelja.

Top 5 lista

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši