Nova sezona je znak promene. Kao što se javlja potreba za zamenom odeće, isto tako se javlja i potreba za menjanjem kozmetičkih proizvoda koje koristimo. Čim padnu temperature, naša koža ispadne iz balansa. Javlja se blago zatezanje, suvoća i sezonske reakcije u vidu bubuljica.

Ali ne brinite, imamo za vas 5 saveta koje treba da pratite kako bi vašu letnju rutinu neosetno uveli u jesenju.

 1. Pređite na hidratantniji čistač u obliku mleka ili tvrdog balzama

Kako temperature padaju, tako pada i nivo vlažnosti vazduha, te naša koža postaje suvlja. Zato budite pametni i ako koristite neki lagani čistač u obliku gela zamenite ga sa nekim malo jačim, koji će ostaviti kožu hidriranom i blago nahranjenom.

2. Potreban vam buster za kožu!

Posle mnogo sunca, hlora i soli vreme je za jedan rastart. Sada vam pored kreme treba serum i to onaj koji ima aktivne sastojke poput Vitamina C, niacinamida ili retinola. Oni će uspešno da obnove strukturu kože i uklone eventualne promene, hiperpigmentaciju izazvanu suncem itd.

3. Nemojte se uplašiti ako se jave bubuljice, samo pojednostavite stvari

Promene temperature mogu poremetiti kožu svakako, ali vrlo često se javljaju i sezonske bubuljice. To je potpuno normalno. Koži je potrebno neko vreme da se vrati u balans i najgore što možete da uradite jeste da je opteretite proizvodima. Zato pojednostavite rutinu, vatite se na 3 osnovna koraka: čišćenje, toniranje, hidratacija.

4. Koristite malo bogatiju kremu tokom noći

Noću se koža regeneriše, zato joj pomozite uz pomoć bogatije kreme. Ukoliko imate problem pojačane suvoće ili perutanja, obavezno prvo nanesite buster u vidu seruma, pa potom i malo bogatiju kremu.

5. Nastavite sa SPF-om!

Iako je leto polako ali sigurno iza nas, nemojte da zapostavite svoj SPF. Sunce je i dalje tu i zaštita je bitna, pogotovo ako koristite proizvode sa Vitaminom C ili kiselinama.