Puno se priča o štetnosti dezodoransa, konkretno o aluminium chlorohydrate sastojku koji vam je sigurna sam poznat. Njegovom zaslugom se sprečava znojenje jer je on taj koji fizički zapušava vaše pore i time zaustavlja otpuštanje tečnosti. Međutim, istraživanja su pokazala da to nije zdravo, a ovaj isti sastojak povezuju i sa nekim težim bolestima.

Da bih izbegla taj rizik već godinama koristim varijante dezodoransa koje nemaju ovaj sastojak. Istina je da nisu efikasni kao antiperspirant varijante, ali postoje oni bolji i oni manje učinkoviti. U nastavku vam pišem o nekim koje sam nedavno isprobala i koje već neko vreme koristim. Samo ne zaboravite da su ovo individualni utisci i vi možete imati potpuno drugačije iskustvo.

Sebamed 24hr Care Lime dezodorans

Ranije sam stalno kupovala Sebamed dezodorans ali ne ovaj sa limetom, već Sensitive varijantu. I jedan i drugi su bili u redu (posebno Sensitive). Oni neće sprečiti znojenje ali će uspešno eliminisati neprijatan miris.

Alverde Deo Creme Bergamot dezodorans

Prvi dezodorans u formi kreme koji sam probala i posle prvog testiranja nisam bila zadovoljna. Ima divan miris i lako se koristi. Koristila sam ga još nekoliko puta i uopšte mi nije pomogao. Možda će nekom značiti da sam pre nekoliko godina sam redovno kupovala Alverde dezodoranse u spreju jer su bili odlični ali ova krema nažalost nije za mene.

Koozmetik dezodorans

Od svih pomenutih, ovaj dezodorans je najskuplji. Čula sam pohvale za njega i nažalost on mi je najlošiji od svih. Sviđa mi se dizajn, miris mi prija i ceo koncept ovog divnog brenda, ali moja koža ga ne voli. Vrlo brzo počne da se oseća i baš mi je žao što mi nije odgovarao.

W! TESTIRA: Isprobala sam 5 PRIRODNIH dezodoransa. Da li je ijedan dobar?
Natasa M. 

Nuxe Body dezodorans

Ovo je već jedan od favorita koji redovno dokupljujem. Kod njega najviše volim miris. Nije toliko efikasan po pitanju sprečavanja znojenja (kao ni jedan od pomenutih) međutim, on do kraja dana zadržava tu finu notu i nema neprijatnih mirisa. Odličan mi je za zimu mada ga koristim i tokom letnjih meseci.

Pharma Line Atopic dezodorans

Ovaj dezodorans mi je preporučila drugarica i neizmerno sam joj zahvalna na tome. Od svih 5 ovaj je najefikasniji. Ima prijatan, blag miris i najbolje zadržava znojenje. On sadrži Potassium Alum što su prirodne mineralne soli. One imaju slično dejstvo kao i aluminijum, ali nisu štetne jer su njihovi molekuli veći i ne mogu da se apsorbuju u kožu. Toplo preporučujem da ga probate, kupujem ga u DMu i košta oko 600 dinara.