Znamo šta mislite: Zašto da je stavljam na lice, ako mogu da je pojedem? AlI, da li ste znali da apsolutno svaki deo lubenice može da se iskoristi - i kora i semenke! "Meso" lubenice je toooliko sočno, da vam je na prvi pogled jasno i logično kako su moćna njena hidratacijska svojstva. Kada je reč o kori - nju možete da korisitite za oporavak oštećene kože ali i za hidrataciju, takođe. Semenke lubenice su proteini sa dodatkom masnih kiselina koje hidriraju i pomažu zatezanje kože.

Kao što svi već znate, lubenicu čini 90% voda - što joj daje ekstremna hidratantna svojstva - pa su njeni glavni efekti hidratacija, zatezanje i omekšavanje kože. Ima moć da redukuje bore i ima pozitivan uticaj na suvoću kože - sa kojom svi imamo manji ili veći problem.

Sastojci sa kojima je najbolje kombinovati lubenicu

Hijaluronska kiselina će pojačati uticaj hidratacijskog potencijala lubenice, dok će mlečna kiselina podstaći eksfolijaciju - zbog čega su ova dva sastojka idealan par za prirodati lubenici. Ako želite da pojačate antioksidativni efekat - slobodno dodajte vitamine C i E.

Najveća prednost lubenice je što su pozitivni efekti koje ima po kožu vidljivi odmah. Međutim, ako ciljate na dugoročne efekte, onda se savetuje i dugotrajna primena - minimum 30 dana, do kada će se ćelije u potpunosti regenerisati i kada ćete uživati u efektima svog prirodnog beauty preparata.

Koje doba dana je najbolje za tretman lubenicom?  

Mnogi dermatolozi savetuju da je najbolje da svoju kožu probudite lubenicom. Kao tonik, nakon čišćenja kože, ali ujutru i uveče takođe možete da je primenjujete. Zbog omekšavanja kože, tonik od lubenice omogućiće bolji prodor sredstava kojima hranite i negujete kožu.

Maska za lice od lubenice i meda  

Da da, super je to što smo napisali, ali vama treba recept za masku kojom ćete započeti ceo ovaj proces, je l’ tako? Ovaj recept idealan je za one koji imaju kombinovanu kožu, a koja je ujedno i najčešći tip kože na svetu. T – zona se više masti od drugih delova lica, pa je zato s razlogom najproblematičnija. Lubenica će biti kao toner koji vlaži kožu, očistiće pore, a med će održati vlagu i ublažiti akne.

Mali savet za one nestrpljive: Ova maska je malo lepljiva, pa s toga nije toliko laka za uklanjanje. Nakon 15 minuta polako i nežno umijte lice.

Sastojci:

-1/4 male lubenice

-1 supena kašika meda

Sve što treba da uradite jeste da izgnječite lubenicu viljuškom, dodate med i lepo izmešate.

Foto: @kajin_dino