Ima nešto zanimljivo i pre svega zabavno u tome da sami smućkate svoje beauty proizvode. Povodom toga, danas delim sa vama isproban recept koji će dubinski hidrirati i nahraniti vašu kosu. Ovu masku bih posebno preporučila onima sa farbanom i oštećenom kosom, onima kojima je kosa hronično isušena i vama sa kovrdžavom kosom, koja opet ima problem zadržavanja vlage te je sklona da izgleda kruto i suvo.

Moja kosa je nefarbana (to će se verovatno uskoro promeniti, sede su na pomolu) te samim tim nije oštećena. Ali ja imam problem suvog temena koje zna često da me svrbi i da se peruta jer redovno koristim suve šampone. A ova maska je dobra ne samo za vlas, već i za teme glave. Zato hajde da pređemo na stvar. Sve sastojke možete kupiti u zdravoj hrani, drogeriji ili apoteci.

Sastojci koji su vam potrebni:

- 100g ši putera

- 3 kašike kokosovog ulja

- 2 kašike ricinusovog ulja

- 6-8 kapi ruzmarinovog ulja

- 4-6 kapi ulja čajevca

Prvo omekšajte ši puter, možete u mikro talasnoj to da uradite ili na pari. Bitno je da bude mekan da bi se sastojci lepo izmešali. Onda u to dodajte kokosovo i ricinusuvo ulje i izmešajte. Na kraju dodajte i esencijalna ulja ruzmarina i čajevca.

Sada nanesite potrebnu količinu maske na celu dužinu kose ali i na teme. Ostavite masku da odstoji 30 do 45 minuta. Ako kosu uvijete u kesu ili peškir, efekat će biti još bolji. Nakon toga kosu dobro operite.

Želite masku koja će pojačano hidrirati kosu i umiriti teme? Dodajte i aloe vera gel u recept!

Takođe, ricinusovo ulje je odlično za rast obrva i trepavica pa preporučujem da ga mažete svako veče i posle nekoliko meseci videćete poboljšanje. Višak maske koji vam je ostao, slobodno vratite u frižider, može da stoji. Masku koristite nekoliko puta mesečno ili u odnosu na potrebe vaše kose.

Anketa

Da li koristite prirodne maske za negu kože ili kose?