Mislim da su negovane ruke i uredni nokti nešto lepo i privlačno, kako kod žena tako i kod muškaraca. Kažu da šake govore mnogo toga o nama i slažem se sa tim. Znate kako često po izgledu ruku možete da naslutite čime se neko bavi. Ruke su i naše najmoćnije oruđe, služe nam u svemu što radimo.

Zbog toga su stalno izložene raznim nepogodnostima u zavisnosti od toga čime se bavite, pa su tu neprijatni vremenski uslovi kao i činjenica da svi prečesto peremo ruke zbog covid-19 situacije. Njima je potrebna svakodnevna nega u vidu dobre kreme za ruke, za početak. A evo 3 omiljene koje vam preporučujem.

Nivea plava krema

Ovo je krema koju sam izbegavala u širokom luku samo iz razloga što sam verovala da je pregusta i premasna na koži i da uopšte ne pomaže. Ali kako poslednjih godina imam problema sa ekstremno suvom kožom i ekcemima, odlučila sam da je probam. Ovo je do sada najbolja krema za takva stanja, a isprobala sam razne, neke i deset puta skuplje. Sa razlogom je među nama već više od 100 godina i ukoliko imate izraženo suvu kožu i sa blagim oštećenjima, morate da je stavite na sledeću shopping listu.

Nuxe Rêve De Miel krema

Kod ove kreme cenim što je idealno izbalansirana. Zato je najčešće koristim pre nego što izađem iz kuće ili je nosim u tašni i mažem u toku dana kada sam napolju. Ona ima prijatan miris (celu ovu Nuxe liniju obožavam!), ima ugodnu teksturu koja se tako lako razmazuje i upija. Ostavlja divan osećaj, nije lepljiva a dovoljno nahrani kožu.

Weleda Skin Food krema

Skin Food krema je verovatno proizvod po kome je brend Weleda poznat. Ovo je univerzalna krema za ruke i za lice i namenjena je suvoj koži. Ona je vrlo hranljiva i bogata negujućim sastojcima i meni najviše odgovara da je koristim zimi. Ovo je i najmasnija od 3 pomenute kreme i idealna je za negu pre spavanja.

Fotografije: @26x37