Znamo da niko ne želi dugu i komplikovanu rutinu nege kože - a u većini slučajeva ona i nije pravi izbor. Ako svakodnevno praktikujete samo ova 3 koraka - imaćete negovanu i zahvalnu kožu.

1. OSNOV SVEGA: ČIŠĆENJE

Čim boravite napolju, posebno u zagađenoj gradskoj sredini znajte da je vaša koža izložena toksinima iz vazduha. Taj vazduh generiše slobodne radikale, koji kasnije negativno utiču na kolagen koji se nalazi unutar kože i razbijaju ga. Zbog toga je potrebno da kada dođete kući ili pre spavanja uklonite svu nečistoću, kako biste sprečili preuranjenu pojavu bora i gubitak elastina. Osim toga, čista podloga će dozvoliti ostalim sastojcima iz proizvoda koje koristite za negu da prodru dublje i deluju efikasnije. Odaberite sredstvo za čišćenje koje neće isušivati vašu kožu. Onih dana kada nosite šminku preporučujem da se umijete dva puta. Prvi put koristite micelarnu vodi da bi uklonili šminku, a potom se umijte gelom ili penom. Tako ćete biti sigurni da je koža lica potpuno čista.

 2. TOKOM DANA: SPF

Nega tokom dana se mora sastojati od kreme sa zaštitnim faktorom. Kada je birate, uvek obratite pažnju da na njoj piše da obuhvata zaštitu širokog spektra. Ona je vaš prvi štit od štetnih UV zraka koji su uzrok neželjene pigmentacije, bora, suve i umorne kože. Potreban vam je bar SPF 30+ faktor, čak i kada pada kiša. Sada možete da kupite i razne tonirane kreme sa jakom zaštitom koje su lagane teksture i prijatne za svakodnevno nanošenje na lice. Moram priznati da lično ne stavim uvek kremu, ali zato svakodnevno koristim korejske cushion pudere koji ima SPF 30 i 50 faktor.

3. TOKOM NOĆI: JAČA NEGA

Tokom sna vaša koža se regeneriše i to je pravo vreme da je nahranite aktivnim sastojcima kako bi se ujutro probudili sa hidriranom i jedrom kožom lica. Dakle, posle dobrog čišćenja koje ste odradili, preporučujem da se slobodno opredelite za neku jaču formulaciju. Bogati serumi sa aktivnim sastojcima, negujuća ulja, kao i noćne maske su izvrsna opcija. Najbolje vreme za nanošenje nege je čim završite sa čišćenjem, dok je koža još vlažna. Recimo, serumi sadrže najjaču koncentraciju aktivnih sastojaka i kada ga nanesete na vlažnu kožu on će prodreti mnogo dublje. I ulja je takođe bolje nanositi na vlažnu kožu kako bi duže zadržali hidrataciju. To može biti i posle tonika ili termalne vode.