Znamo da preterano izlaganje sunčevim zracima nije zdravo, kao ni sunčanje u solarijumu koje, uzgred, spada u najveće štetnosti po našu kožu. Obzirom na sve posledice koje ovakvo sunčanje može doprineti telu, zaobilazimo ih u širokom luku. Ali šta kada nas iznenadi lepo vreme, a na ulicama počnemo da viđamo devojke u suknjama sa belim nogama. 

Složićete se da je sve lepše kada je ten bar malo preplanuo jer je upravo tamniji ten vodeći imperativ ženske lepote. Tako da jedino rešenje da u prolećnim danima imamo lepu boju su sredstva za samopotamnjivanje, koja su idealno rešenje da dobijete lep i preplanuo ten bez dodatnog oštećenja kože. 

Sredstva za samopotamnjivanje sadrže sastojak koji se zove dihidroksiaceton (DHA) ili, kraće, gliceron i koji kada dođe u kontakt sa površinskim slojem kože reaguje sa keratinom i daje joj bronzanu boju. Pošto je ovo hemijski proces koji je specifičan za svako telo, onda ni dobijene nijanse na različitim ljudima ne mogu biti iste. Nažalost, DHA je takođe odgovoran i za poseban “miris”, koji podseća na miris paljevine, koji imaju ova sredstva, tako da, pre nego što se zapitate - ne, ne postoji sredstvo u ove svrhe koje je lepog mirisa. 

Ziaja losion 

Ukoliko ste se osmelili da se prvi put oprobate u postizanju preplanulog tena kod kuće najbolje bi bilo da počnete sa svetlijim, laganijim proizvodima. Ziaja losion je odličan izbor u toj situaciji, kada nema mesta za grešku. Tek učite i vežbate, upoznajete sa proizvodom koji će ostaviti boju na telu, a sve što vam na početku nije potrebno su vidljive fleke

Mnogi losioni su napravljeni da postepeno grade boju što daje najprirodniji finiš. Pored toga, najbolje od svih ostalih hidriraju kožu što može biti od presudnog značaja za uspeh ako vam je koža iole suva.

ziaja losion
screenshoot/lilly.rs 

Sun dance maramice

Maramice za samopotamnjivanje su definitivno moje otkriće. Samo dve maramice su mi dovoljne da pokrijem ruke, torzo, vrat, lice i dekolte. Daju onu najlepšu diskretnu, prirodnu preplanulost koja se vremenom ravnomerno skida. Ovim proizvodom uspešno ćete izbeći skidanje u tragovima, što je redovna početnička greška pri odabiru proizvoda. 

Maramice za jednokratnu upotrebu natopljene kremom za samopotamnjivanje imaju nekoliko velikih prednosti: uz njih ne morate da koristite rukavicu, ne kaplju i uopšteno ne prave nered. Lake su za upotrebu ali deo proizvoda ćete uvek baciti kao višak, dakle, nisu najekonomičnija opcija.

sun dance maramcie
screenshoot/ dm 

Sunkissed pena 

Odmah da napomenemo, ovaj proizvod nije za početnike. Za njega vam je potrebno malo više opreme od vaših ruka. Naime, potrebna vam je rukavica za nanošenje proizvoda za samopotamnjivanje. Zapravo, rukavicu možete koristiti i za druge proizvode i kreme, ali je u slučaju sa ovom intenzivnom penom neophodna jer ukoliko biste je nanosili bez ove super alatke teško biste skinuli ostatke pene sa dlanova. Ukoliko i kao početnik želite da isprobate ovaj proizvod neka to bude svetlija nijansa. Takođe, početnicima toplo preporučujemo one proizvode koji su u boji kako biste lakše videli gde ih nanosite.

pena za samopotamnjivanje
screenshoot/lilly.rs