Bronzer je jedan od najmagičnijih proizvoda, koji svoju popularnost duguje činjenici da preplanuo ten izgleda privlačnije. Pravilnim nanošenjem bronzera lice, u kratkom roku, dobija ujednačen, svež i zavodljiv izgled. Na kraju teksta očekuje vas video u kom možete da naučite kako da izbegnete fleke od nanošenja bronzera na lice. 

Sve što želimo od bronzera jeste da izgledamo kao da smo se probudile sveže i odmorne, zar ne? Da biste postigle taj efekat važno je da pravilno odaberete nijansu, a tu vam mi uskačemo u pomoć!

Kako bi zauvek izbegla odlazak u solarijum na potamnjivanje, nauči kako da odabereš i koristiš bronzer za lice, koji će instantno učiniti da tvoje lice izgleda sveže, preplanulo i neodoljivo u svakoj prilici.

Šta je to podton, a šta ton kože?

Prilikom kupovine bilo kog proizvoda za šminkanje trebalo bi da obratiš pažnju na svoj ton i podton kože, pa tako i kada je u pitanju odabir bronzera.

Podton kože je u stvari nivo topline tvog tena i on se određuje prema boji koja preovladava u njemu. Pa tako razlikujemo topao, hladan i neutralan podton kože. U topao podton kože ubrajamo žućkasti i maslinasti ten. Kod hladnog podtona kože preovladava roze nijansa, a kod neutralnog nije posebno izražena ni jedna od pomenutih nijansi.

Ton kože predstavlja nijansu tvog tena koja je svima očigledna. Odnosno, odnosi se na to da li imaš svetliju ili tamniju boju kože. Za razliku od podtona koji je nepromenjiv, ton kože može da se menja na promenu sezona. Dakle, leti je koža prirodno tamnija, a zimi prirodno svetlija.

Bronzer za lice u odnosu na boju tvog podtona kože

Hladni podton kože

Ako spadaš u one sa hladnim podtonom kože trebalo bi da odabereš bronzer u nekoj malo svetlijoj ili roze nijansi, koja je maksimalno dva puta tamnija u odnosu na boju tvog tena kože.

Topao podton kože

Ako si u grupi koja ima topao podton kože onda ti preporučujemo da radije biraš bronzere zlatnih nijansi koji su za nijansu tamniji u odnosu na tvoj ton kože.

Neutralni podton kože

Ovaj podton kože je najzahvalniji, jer uz njega možeš da odabereš bilo koju nijansu bronzera i svaka će ti pristajati odlično.

Da li mogu bronzerom da konturišem lice?

Mnogi ga koriste na neodgovarajući način, a to je upravo za konturisanje lica, i zbog toga ne postižu efekat kakav su prvobitno želeli. Bronzer nije namenjen za konturisanje. Jednostavno, struktura bronzera nije primerena za konturisanje, jer bronzeri uglavnom sadrže topliji ton, a neretko i šimer, koji pruža lagani sjaj tvom licu. Dok su ostali proizvodi, poput pudera za konturisanje lica isključivo mat i bez ikakvog sjaja i šljokica, pa uspešno sakrivaju sve nedostatke na licu, bronzer ih dodatno ističe. 

Takođe, bronzer možete koristiti i ukoliko želite da istaknete određene delove tela. Ako nosite otvorene haljine i majice, nanesite svetlucavi bronze na vrat i dekolte, samo na najistaknutije tačke poput ključnih kostiju. 

Jedna od najuspešnijih domaćih influenserki je tokom karantina osmislila zanimljiv serijal na svom youtube kanali, koji je u osnovi mini škola šminkanja. U okviru ove online edukacije sa Tamarom Ćosić bilo je priče i o bronzeru i konturama lica što vam toplo preporučujemo da pogledate u videu ispod!