Sve je više tretmana koji obećavaju obrve koje svi želimo, a jedna od najpoznatijih je laminacija obrva, koji je alternativa za klasičan mikroblading tretman.
Trenutno su najpoželjnije prirodne, guste i začešljane ka gore obrve koje je teško postići trajnom šminkom, a da pritom efekat ne izgleda veštački. Tako su se Rusi dosetili pogodne alternative mikrobladinga, koja omogućava obrve kao sa naslovnice.

Šta je laminacija obrva?

Kao što smo rekli ova tehnika tretmana nastala je u Rusiji, a odatle se proširila po celom svetu, i podrazumeva istovremeno bojenje i lifting obrva. Postiže se sličan efekat kao nakon microbladinga, ali izostavlja alatke poput sečiva. Laminacija obrva je proces restruktuisanje dlačica kako bi ostale u željenom obliku.

Kako izgleda tretman laminacije obrva?

Ovaj tretman obećava prirodne, "tek sam se probudila" obrve. Profesionalni kozmetičar ovu tehniku započinje nanošenjem dva različita rastvora na obrve, koji obrvama radi ono što lash lift radi trepavicama. Prvi rastvor za lifting se nanosi ravnomerno četkicom i potom raščešljava. Ovo je način da dlačice omekšaju i postanu lakše za oblikovanje. Vreme trajanja ovog rastvora je oko 20 minuta. Sledeći korak je da se obrve raščešljaju u željeni položaj, a onda se područje obrva prekriva plastičnom folijom ne bi li se poboljšala hemijska reakcija i obrve ostale laminirane. 

Preparati koji se koriste u tehnici laminacije obrva

Svi preparati su hipoalergentski, dermatološki i oftamološki testirani tako da ne postoji opasnost da dođe do iritacije ili drugih neželjenih efekata. O bezbednosti ovih preparata najbolje govori činjenica da tretman mogu da rade trudnice i dojilje.

Rezultati i efekti

Kao što smo rekli sjajna je alternativa microbladingu koji zna da bude bolan, a prednost je što se ne radi na koži, već na dlačicama. Umesto toga, laminacija daje boju i definiciju, a takođe nema ni kasnijeg održavanja, kao ni zarastanjem obrva. Rezultati su fenomenalni, obrve deluju prirodno jer je svaka dlačica začešljana i punija. Krajnji rezultat su poslušne, mirujuće i ‘laminirane’ obrve.

Trajnost tretmana i održavanje

Rok trajanja tretmana je 4 do 6 nedelja, a jedina uputstva, koje će vam i kozmetičar kod kog ste radili tretman reći, jesu da samo u naredna 24 sata ne kvasite obrve i da ih uz pomoć češljića za obrve iščešljavate svako jutro.

Za koga je laminacija obrva?

Ovaj tretman savršeno se pokazao za one čije dlačice štrče, rastu u svim pravcima, imaju rupice u obrvama, kao i za one koji prirodno imaju pune obrve, ali žele sređen, raščešljan izgled.

Ovaj tretman može u potpunosti da promeni izgled obrva, a osim volumena može ih i produžiti. Mnoge su žene bez razmišljanja odlučile da ovo isprobaju jer nije trajano pa na jednostava način mogu uvideti da li im se ovaj trend dopada ili ne, a da zauvek ne promene svoj izgled.

Cene ovog tretmana variraju od salona do salona pa se tako negde može uraditi i za 2.000 dinara, a u onim luksuznijim centrima za lepotu i za više od 7.500 dinara.