Napredak tehnoligje menja svet oko nas, pa tako neke stvari koje su nam do nedavno bile nezamislive sada su deo naše svakodnevnice koje svesno ni ne registrujemo. S tim u vezi, moderna tehnologija doprinela je i pronalasku savršenog ruža putem aplikacije!

Sve veći broj dostupnih beauty aplikacija bi u budućnosti mogle zauvek promeniti način na koji kupujemo make up proizvode koje do tada nismo nikada isprobali. 

Pravi dokaz toga je i najnovija Chanelova aplikacija LipScanner koja uz pomoć posebnog skenera boja pronalazi ruž koji se podudara sa željenom nijansom koju tražite. 

karmin
Shutterstock 

Sve što treba da uradite jeste da fotografišete predmet na kojem se nalazi željena nijansa, a ova aplikacija će automatski prepoznati boju i preporučiti Chanelov proizvod za usne koji najbolje odgovara vašoj traženoj boji.

Obzirom da je u aplikaciji dostupno čak 400 ruževa, verujemo da ćete pronaći tačnu nijansu za kojom tragate. Nakon što pronažete željenu nijansu, možete je virtuelno isprobati na svojim usnama i utvrditi da li je to ono što ste tražili.

U video ispod pogledajte koliko je ova aplikacija laka za korišćenje!

Srećom, Chanel se nije jedini dosetio ovog modernog načina testiranja, pa nismo ograničeni na samo njihove proizvode. Među popularnijim aplikacijama je i Pinterest, gde možete isprobati ruževe poznatih brendova poput NYX-a, YSL Beautéa, Lancômea, Urban Decaya, Neutrogene, Estée Laudera i drugih. 

Dostupnih nijansi ruževa na MAC aplikaciji je preko 800 koje takođe možete virtuelno isprobati.