Postale su poznate manekenke i modeli i zbog svojih drugih kvaliteta, ali su se neobičnim pojavama na njihovim telima izdvojile iz mase istih lepotica. Zbog neobičnog izgleda, svakodnevno su na meti loših komentara, ali važno je da podrška i divljenje njihovom samopouzdanju, u svakom slučaju, preovladava. 

Jedna od najtraženijih manekenki danas je kanadska manekenka Vini Harlou postala je prepoznatljiva zbog vitiliga, stanja u kojem delovi kože nemaju pigmenta. Iako su je u školi maltretirali zbog toga, iako je imala problema sa samopouzdanjem i verom u sebe, Vini je danas uprkos tome veoma uspešna i globalno popularna.

Prva ju je otkrila Tajra Benks na Instagramu, a potom se njena karijera munjevito razvijala pa se danas može pohvaliti sa bezbroj uspešno odrađenih editorijala, muzičkih spotova i svetskom slavom. 

Sledeća je dadesetdvogodišnja manekenka Sofija Hadžipanteli koju su izdvojile crne guste obrve koje se spajaju u jednu koje ponosno i samouvereno nosi.

Obožava svoje obrve i neguje ljubav prema prirodnom izgledu, a glavni cilj joj je da razbije tradicionalno shvatanje lepote. Kao što je jednom prilikom istakla ''Sebi sam dovoljno lepa, zašto bih morala da se sređujem za druge?'', dovoljan je dokaz da je nije briga za komentare drugih, kako kaže, nebitnih ljudi.

Ipak, iznenadila ju je sva ta pažnja onlajn jer je zaista nije očekivala, a onda joj je postalo i smešno što može nekog tako lako da iznervira, samo svojim nepočupanim obrvama. Najbolja stvar je što joj šminkeri na revijama dodatno ističu obrvu šminkom. Sviđalo vam se, ne sviđalo, jedno je sigurno - svi želimo njeno samopouzdanje!

Melani Gajdoš ima retki genetski poremećaj zbog kojeg se njene kosti, zubi, pore i nokti formiraju na drugi način. Ektodermalna displazija od koje boluje učinila je jedinstvenom i danas veoma poznatom u modnoj industriji.

Osim toga, delimično je slepa i ima alopeciju, ali nije dopustila da je to stvara prepreku u pohodu na modne piste. Iako je nailazila na mnoge prepreke, poput toga što su dizajneri pokušali da je nateraju da nosi protezu i periku, nije poklekla na takve zahteve. Čvrst stav ju je danas doveo do tačke da pomera granice modne industrije.

Danas su zahvaljujući svom izgledu uspele da naprave brend od sebe i karijere iz snova, što dovoljno govore i ugovori koje im nude mnoge svetske modne kompanije, a to im je pomoglo da se izbore sa činjenicom da su drugačije od ostalih

U videu ispod pogledajte još neke od modela nesvakidašnjeg izgleda: