Karmin je omiljeni proizvod šminke svake žene koji svaki make up look učini kompletnim, a to će se složiti i dame koje se ne šminkaju često. Karmin učini da celokupan izgled lica u trenu deluje zdravije i jedrije kao da je ponovo udahnulo život.

Ivana Džamić, poznatija kao dživ na instagramu, snimila je kratak video u kom prikazuje koliko jedna nijansa ruža može biti multifunkcionalna! Kao prvi korak navela je karmin na usnama, za šta je on izvorno i namenjen. 

Kao rumenilo

Među prvim poznatijim alternativnima kada zaboravimo kompaktno rumenilo jeste karmin. Odlično je i rešenje kada se mučite da uskladite nijansu karmina i rumenila. Super jer zamena i za rumenila u stiku, koja čine da rumenilo definitivno dugotrajnije ostaje na obrazima. Karmin na obrazima izgleda izuzetno prirodno ako se dobro izblenda, jer se lepo stapa sa podlogom i kožu čini prirodno blistavom i svežom.

Kao senka za oči

Karmin uspešno može poslužiti i kao baza za senku jer je dovoljno kremast i lepljiv da deluje kao odličan za trajnost šminke. Nude karmin je vodeći u ovom koraku jer će pružiti odličan intenzitet praškastoj senci bez obzira na njenu boju.

Za prekrivanje podočnjaka 

Ono do kojih smo još saznanja došli na koje sve korake u šminkanju možemo primeniti ruž jeste i kao korektor u borbi protiv tamnih podočnjaka. Pri ovom koraku biće vam potrebne crvenkastije nijanse
Ukoliko modro plave podočnjake prekrijete običnim korektorom u boji kože, plavetnilo će izbiti u nekom trenutku. Zato je potrebno neutralisati okoloočnu regiju nekom komplementarnom bojom, kao što je to narandžasta ili crvena. Vrlo malo proizvoda utapkajte na podočnjake, a zatim nanesite korektor u boji kože. Verujemo da ćete se iznenaditi rezltatom!

Kada smo već kod prekrivanja, ovo smo morali da vam spomenemo. I za prekrivanje podočnjaka smo pali u nesvest kada smo videli rezultat, a ovo nas je sve oduševilo! Ukoliko želite da prekrijete tetovažu, crveni karmin će vam pomoći u tome! Naime, prema točku komplementarnih boja, crvena prekriva plavo- zelene nijanse. Sve što je potrebno jeste da četkicom izblendate crveni karmin po tetovaži, a zatim da crvenilo sakrijete uz pomoć kamuflažnog korektora u boji kože i puderom u prahu fiksirate taj predeo. Iznenadićete se jer ćete opet ugledati vašu kožu kao pre tetoviranja!