Nude tehnika šminkanja datira još iz 1990-ih kada su se najpoznatije manekenke sveta na naslovnim stranama pojavljivale potpuno prirodne.
Tačnije, ova tehnika bila je popularna pod nazivom „no make-up” i njen cilj je bio da sve deluje neupadljivo, a supermodeli izgledaju odmorno i sveže. Ostala je jedna od najomiljenijih i danas žene sve češće pribegavaju ovom načinu šminkanja.

Nežne neutralne boje mnogo su praktičnije rešenje, pogotovo sada, u periodu kada nosimo zaštitne maske i nikako ne želimo da nam se ruž razlije van okvira usana.

Tehnika nude usana, koliko god izgledala jednostavno, ipak zahteva određene nezaobilazne korake. Kako biste je što bolje savladali, poznata influenserka Tamara Ćosić, poznatija kao Lepa svaki dan, donosi savršene savete za postizanje nude usana uz pomoć dva proizvoda. 

Naime, Tamara je iskoristila je priliku da svoje umeće šminkanja prikaže na InstaStory-u i jednim video odgovori na svakodnevna pitanja "Kako postižeš savršenu nijansu nude usana?". Mnoge dame zainteresovale su se kako Tamara uspeva da bude uvek tip-top sređena, a šminkanje i proizvodi za usne su uvek među najučestalijim pitanjima.

tamara ćosić
printscreen/ instastory 

Svakodnevno voli da kombinuje nekoliko proizvoda, u zavisnosti od raspoloženja, kako bi postigla savršenu nijansu na usnama. Ipak, postoji jedno pravilo po kojima ih kombinuje. Naime, rozikaste nijanse (nalik boji sluzokože) kombinuje sa braonkastim nijansama ( između braon i ljubičaste- proizvodi sa oznakama taupe ili mauve). 

Kao bazu nanosi sveže rozikaste, koralne nijanse karmina, zatim višak blago pokupi maramicom, a nakon toga tamnijom tj. braonkastom olovkom oiviči usne i izblenda ivice. Prvi korak joj služi da ostavi utisnutu boju na usnama kako bi što prirodnije iscrtala ivice.

U drugim situacijama, oiviči usne taupe ili mauve nijansama olovke, a onda samo preko za malo svežiji izgled nanese rozikastu ili blago crvenkastu boju. Ova kombinacija boja daje svežiji izgled usana i ombre efekat.

BONUS SAVET: Kada birate nude nijansu koja će vam savršeno pristajati možete se ravnati po boji sluzokože i izabrati malčice tamniju.