Opsesiji punim usnama je došao kraj. Devojke i žene su nekada priželjkivale silikone, poslednjih godina su to fileri koji su svakako bolja varijanta, ali od nedavno, vraća se trend prirodnog izgleda. Ja prva mislim da su tanane usne neverovatno lepe i elegantne ( posebno na muškarcima ;) ) ali danas je fokus na blago popunjenim usnama koje ćete dobiti uz pomoć šminke.

Pre nego što počnete sa bilo kakvom aplikacijom, bitno je da usne budu glatke i suve. Zato preporučujem da uradite piling, potom da usne hidrirate balzamom i pustite da se on upije. Ako ostane neki višak, uklonite ga maramicom.

Cilj je da usne blago povećamo i ujednačimo asimetriju, ukoliko je imate. Preporučujem da uzmete neku srednju ili tamniju nijansu jer će one mnogo bolje kamuflirati precrtane ivice od nude boja. Takođe, možda još važniji savet je da to radite uz pomoć dugotrajne, mat olovke za usne. Preporučujem Urban Decay 24/7, Aura Lipliner, Make Up For Ever Aqua Lip i MACLip Pencil olovke za usne! Čim budete dodali sjaj, on će istaći konture vaših prirodnih usana i zato savetujem da vam usne ostanu mat. Iskreno, dobro naoštrena mat olovka je sve što vam treba.

Pravilo broj 1.

Kada želite da postignete prirodan efekat gde nije očigledno da ste precrtali usne, nikada ne precrtavajte celu liniju usana. Najbolje je precrtati samo određeni deo, to je najčešće sredina. Dok ćete, kako se bližite uglovina, liniju vraćati na vašu prirodnu.

Aplikacija

Dakle, krenite od sredine donje usne koju ćete blago precrtati. Sitnim pokretima povlačite olovku levo-desno. Onda se prebacite na centar gornje usne i ucrtajte slovo X. Slobodno ga podebljajte i blago pređite vašu prirodnu liniju usana. Potom polako spustite olovku sa leve i desne strane gornje usne i pazite da strane budu simetrične.

Sada kada ste blago precrtale centar gornje i donje usne, stavite olovku na ugao, tj. početak donje usne i krenite u susret središnjem delu. Bitno je da su ivice usana iscrtane po vašoj prirodnoj granici, dok su linije na centru blago precrtane.

Kada niste sigurni koliko treba da precrtate, počnite od vaše prirodne ivice pa postepeno precrtavajte ali samo centar usana. I pazite da ne preterate.

Sve je detaljno objašnjeno i demonstrirano u ovom sjajnom videu koji obavezno treba da pogledate.