Hajmo iskreno, ko je uopšte pomislio da svemir ima miris? Ali ako ćemo verovati Nasi onda ga zaista ima.

Uz pomoć izuzetnih parfimera došli su do kreacije Eau De Space, dizajnirane da miriše na svemir. Ali da se razumemo, ovaj parfem nije kreiran da ispuni vaše mirisne fantazije, nismo čak sigurni ni da miriše lepo... Pa šta je onda bila ideja?

Parfem je inicijalno kreiran pre desetak godina od Nase tima kako bi pomogao budućim astronautima da se bolje pripreme za odlazak u orbitu. Svako iznenađenje, pa čak i čudan miris može izazvati nemir u čoveku i skrenuti mu misli i fokus sa misije.

NASA-lansirala-parfem-sa-mirisom-svemira
Press 

Međutim, hemičar Stiv Pirs, osnivač kompanije Omega Ingredients koji sarađuje i sa Nasom, došao je na ideju da napravi pravi parfem. I uz pomoć stručnjaka parfimera, pretoči miris svemira u bočicu i nazove je Eau De Space. Projekat je onda pokrenut na Kickstarteru kako bi parfem približili masama. Pošto je kampanja završena i više nego uspešno, Stiv je obećao da će se parfem naći u prodaji i to po pristupačnoj ceni.

Pa, kako parfem miriše?

Oni koji su bili u svemiru taj miris opisuju kao mešavinu ozona, ruma, voća, baruta i prženog mesa. Upravo su ove note sastavni deo samog mirisa. I bez brige, parfem je veganski, iako miriše na meso. Zaista se nadamo da će se uskoro naći u prodaji jer verujemo da su mnogi radoznali da saznaju kako miriše to veliko prostranstvo o kome tako malo znamo.