Danas zajedno sa vama testiram sheet masku za lice. U pitanju je Nivea Q10 Plus C Anti-Wrinkle + Energy. Ova maska ima kombinaciju dva moćna antioksidansa koenzima Q10 i Vitamina C. Za samo 10 minuta vraća svežinu licu koje je delovalo beživotno i umorno. Sadrži 20ml seruma a ako želite ultra osveženu kožu, Nivea preporučuje da je držimo u fizideru pre upotrebe.

A šta ja kažem?

Pre svega, volim sheet maske. One su praktične i većina njih će imati neki benefit po vašu kožu. I tako sam danas zavirila u svoj "štek" sa maskama i odlučila se za ovu. Na prvi utisak mi se nije svidela. Zašto?

Ne sviđa mi se materijal od koga je napravljena sama maska. Dosta je krut i uopšte neće lepo da se oblikuje prema konturama lica. Naravno, maska je samo jedna, a lica su raznoranih oblika i veličina, pa je i očekivano da neće svima odgovarati. Međutim, da je materijal od koga je sačinjena mekši to ne bi bio problem.

Čim sam je stavila na lice imala sam osećaj hlađenja. On se postepeno pojačavao do nekog blagog peckanja. Definitno ne peče, ali sam imala osećaj nalik onom kad udahnete mentu ili eukaliptus. Zaista osvežava u pozitivnom smislu, a pretpostavljam da se taj blagi osećaj opisan kao peckanje javlja zbog citrusne kiseline koju sadrži.

Testiramo sheet masku za lice
Natasa M. 

Držala sam je 10 minuta, kako je i preporučemo. Kada sam je uklonila, ostatak seruma sam umasirala u lice, vrat i dekolte. Iako je u prvi mah lepljiva, posle par minuta se potpuno upila što veoma cenim kod sheet maski. VIšak seruma je nestao i zato verujem da je pogodna za korišćenje i preko dana. Ako bih želela da nanesem šminku posle nje, umila bih se vodom, čisto da budem sigurna. Ali, ima veliki plus zbog brzog upijanja i nelepljivog osećaja.

Posle pola sata, koža je bila meka i vrlo hidrirana sa blagim sjajem. U principu, zadovoljna sam efektom i jedina zamerka se odnosi na materijal maske koji bi trebao da bude mekši kako bi bolje prianjao za lice.

Anketa

Koliko često koristite sheet maske?