Pred vama je 5 koraka za koje vam zaista treba svega 5 minuta. Čim uđete u rutinu, videćete koliko je lako našminkati se brzo.

 1. PODLOGA 

Opredelite se za proverenu formulu tj. proizvod za koji ste sigurni da vam odgovara. Bitno je da radite sa poznatom teksturom a još je bolje ako je proizvod u praktičnom pakovanju poput stika ili kompakta – cushion puderi su savršen odabir jer su puder i aplikator u jednom. Kada ga nanosite fokusirajte se na problematična mesta i tu nanesite najviše proizvoda a ostatak ublendajte sunđerom ili prstima. Korektor ispod očiju nanesite tapkanje koje će istovremeno i da podstakne cirkulaciju i razbudi vas.

2. RUMENILO

Pošto je ovde brzina od presudne važnosti, a cilj je i prirodan izgled, kremasta rumenila su vaš najbolji prijatelj! Ona u kamenu zahtevaju korišćenje četke, a to je previše posla. Rumenila u kremastoj formi postoje i za suvu i za masnu kožu i nemojte to da vas brine. Nanesite ga prstom jer će se tako najbrže stopiti sa vašom kožom. Tapkajućim pokretima ga koncetrišite na vrhove jagodica a ostatak povlačite unazad kako se ne bi videli prelazi. Ukoliko je jača nijansa u pitanju, nanesite ga prvo na površinu vaše ruke, pa ga odatle prstom utapkajte na obraz kako bi sprečili da nanesete više nego što treba.

3. OBRVE  

Dobar gel za obrve je najbolji proizvod kada želite efikasnost, plus rezultate. On će vlasima dati gustinu i boju i držati ih nepomičnim ceo dan. U svega nekoliko pokreta one će biti uredne a vi spremni da krenete. Bitno je da odaberete nijansu koja se stapa sa vašom bojom obrva, a ako nemate sreće prosto kupite providan gel. U unutrašnjim delovima obrva gel nanosite pokretima odozdo na gore, i tako raščešljavajte do polovine, a od polovine, vlasi povlačite četkicom na dole. Tako će obrve dobiti na punoći, a vaš izraz lica će postati otvoreniji i nežniji.

 4. OČI 

Kada želite da postignete ozaren i budan pogled, niste dovoljno spavali i bitno vam je da sve uradite brzo? Onda pratite ove savete. Svetli nežni tonovi poput šampanjca, tople breska nijanse ili neutralne zemljane boje sa dodatkom šimera izgledaju najbolje na očima. Predlažemo da ih birate u kremastoj formulaciji. Zašto? Zato što se brzo i lako nanose. Kremastih senki sada imate među mnogim brendovima i većina je jako dobro formulisana tako da može da traje ceo dan. Takođe, odličan izbor su i senke u olovkama, vrlo praktične i kao ajlajner i kao senka. Kad završite sa senkom, uzmite omiljenu maskaru i nanesite je od korena do vrhova u cik-cak pokretima i oči su gotove.

5. USNE 

Zaista nema potrebe praviti filozofiju oko šminkanja usana, možete uzeti bilo koji balzam ili sjaj i naneti ga u pokretu, bez ogledala i gotovi ste. Ali ukoliko želite da izgleda kao da ste se uložili trud u vaš makeup, onda odaberite nijansu koja će biti primećena. Kada nanosite klasičan karmin uvek ga nanosite pod uglom kako bi zadržao oštru ivicu i time pomogao da precizno oivičite usne. Ukoliko pak niste vešti da brzo nanesete karmin u jarkoj nijansi onda su bolja opcija sjaj u boji ili lagani kremasti karmin koji će dati polu prozračan efekat.

Jutarnja makeup rutina
Tasha 

Moj izbor šminke:

1. DPC Pink Aura Cushion SPF50+ puder, jolse.com

2. Aritaum Sugarball kremasto rumenilo, ebay.com

3. Benefit Browvo! Conditioning prajmer/gel za obrve, lookfantastic.com

4. Trend It Up kremasta senka, dm.rs

5. L'Oreal Paris Lash Paradise maskara, lilly.rs

6. Chanel Rouge Coco Flash karmin, jasmin.rs