Na dnevnoj bazi u principu najviše volim lagane proizvode na usnama, koji ih neće opteretiti, već samo dati sjaj i pružiti neki vid nege. Posebno tokom leta, ne želim da se zamaram popravljanjem crvenog ruža (iako je crveni karmin moja ljubav, da se razumemo!) već mi je najpraktičnije da su usne blago istaknute uz pomoć balzama, nude karmina ili koralnog sjaja. Zavodljiva osunčana koža, malo šimerastog bronzera i glossy usne su za mene najlepši spoj tokom toplih letnjih dana.

Pred vama je 5 proizvoda od kojih je čak četiri dokupljeno jednom ili više puta. Da, toliko ih volim da ih iznova kupujem!

Hajde da krenemo od proizvoda kome je nega primarna osobina. Lanolips 101 Oitment balzam sa kokosom baziran je na lanolinu, a on je poznat po izuzetnim negujućim svojstvima. I ukoliko imate problem ispucalih, iritiranih, oštećenih usana, sa ovim balzamom ćete rešiti sve to (osim ako nemate alergiju na lanolin, što je retko). Pored neverovatno efikasne moći da zaceli kožu usana, on daje i intenzivan sjaj. Ima gušću teksturu, ostaje dugo na površini kože i ne treba ćesto da ga nanosite. Sadrži 15ml, što je poprilična količina.

"Tokom prošle dve zime, Lanolips je bio jedini proizvod za usne koji sam koristila"

Laneige Lip Glowy Balm u nijansi Grapefruit je jedan lagani balzam. Daće vam umeren sjaj bez vidljive boje, vrlo je prijatan na usnama i ima idealno izbalansiranu teksturu. Ukoliko pratite svet lepote, onda ste sigurno čule za Laneige Lip Sleeping Mask, ultra popularnu masku za usne koja se koristi tokom noći. E pa, ovaj balzam je naslednik tog proizvoda koji je namenjen za korišćenje tokom dana. Ako ga kupujete u domaćoj Sephori ozbiljno ćete ga pretplatiti. Međutim, ako vam online kupovina nije strana, preporučujem sajtove poput jolse.com i yesstyle.com. Sadrži 10g proizvoda.

Najbolji proizvodi za usne
Tasha 


Clarins Lasting Lip Comfort Oil ima najtečniju teksturu od svih 5 proizvoda i opisala bih je kao spoj sjaj za usne i uljanog seruma. On je pravi hibrid sa kojim dobijate blago obojene i sočne usne koje će biti negovane, a ovaj sa slike je u nijansi 05 Tangerine. U sebi sadrži negujuća ulja te je baš idealan za letnje dane. Zbog tanje formule ima tendenciju da se upije, pa neće toliko dugo trajati na usnama. Ono što posebno volim kod ovog proizvoda je aplikator. Ima široku četkicu koja je oblikovana da prati usne i pokupi idealnu količinu proizvoda, tako da nema viška i curenja. Sadrži 7ml proizvoda.

Najbolji proizvodi za usne
Tasha 

Kiehl’s Butterstick Lip Treatment SPF 30 je proizvod nalik klasičnom balzamu u stiku. Ovo je nijansa Naturally Nude koja usnama daje prirodan ton boje mesa. Sadrži kokosovo ulje, limunov puter i obezbediće adekvatnu hidrataciju tokom dana. Pored nege koju ovaj balzam pruža on se izdvaja po tome što sadrži SPF faktor 30, pa je odličan izbora ako tražite i zaštitu od sunca. Sadrži 4g proizvoda što je neki prosek kada su ovakva pakovanja u pitanju.

INFO: Kiehl’s balzam u nijansi Simply Rose koji je crvenkast sam koristila i kao rumenilo :)

Ukoliko tražite klasičan sjaj koji će pre svega dati punoću usnama i maksimalan glossy efekat onda je Fenty Beauty Gloss Bomb najbolji izbor koji možete da napravite. Na slici je nijansa Fenty Glow koja se vodi kao univerzalna. Kada sam ga probala prvi put, zaboravljena ljubav prema sjajevima mi se vratila. On će blago obojiti vaše usne i dati im bukvalno rečeno 3D efekat bez lepljvog osećaja! Vrlo je ugodan na usnama i do sada nisam čula da je neko bio razočaran ovih proizvodom. Sadrži 9ml proizvoda.

Najbolji proizvodi za usne
Tasha Evo i kako sve nijanse izgledaju kada se svočuju