Niste ekspert u šminkanju ali uložili ste vreme i trud da vaš makeup izgleda fantastično. Naneli ste ajlajner savršeno, sve je na mestu i kako treba ali... posle samo nekoliko sati, vaša senka se uvukla u pregib kapka i potpuno je izbledela. Tehnika po imenu „foiling“ je način aplikacije senke na kapak koji ne samo da produžava njeno trajanje, već intenzivira boju i sjaj!

Bledenje senke se dešava i sa najkvalitetnijim senkama na tržištu, prosto sve one imaju tendenciju da se zamrljaju i preslikaju. Međutim, svetski šminkeri su došli do rešenja koje je kasnije dobilo ime foiling. Na ovaj način pojačaćete inteztitet boje i njenu dugotrajnost.

Šta je „Foiling“?  

To je postupak kojim mešate vašu odabranu senku (u kamenoj ili praškastoj formi) sa sprejem za fiksiranje šminke kako bi senka duže trajala na očima. Na taj način stvara se kremasta forma koju onda nanosite na kapke. Mnogi šminkeri se čak služe ovim trikom kada šminkaju zvezde za crveni tepih! A evo i kako tačno izgleda ovaj jednostavan postupak.

Foiling postupak:  

Kada birate senku treba da znate da ne reaguje svaka senka dobro na vlagu. Zato pri odabiru koristite one koje na sebi imaju oznaku wet&dry što znači da se mogu koristiti i suve i mokre. To su često mineralne (pečene) senke i one sa više šimera ili metalik čestica u sebi. Takođe, to mogu biti i pigmenti u prahu ali za to je potrebno malo više veštine jer su pigmenti sami po sebi nezgodni.

Šta je foiling tehnika
Tasha 

Kada ste odabrali senku uzmite vašu četkicu i naprskajte je fiksatorom. Gledajte da je ne naprskate previše, kako četkica i senka ne bi bile potpuno mokre jer želite da napravite blago kremastu teksturu. Primetićete da se senka više ne kruni, da je zalepljena za vlasi četkice i da klizi pri aplikaciji. Najbolje da smesu prvo isprobate na ruci kako bi ste stekli utisak najboljeg odnosa tečnosti i količine senke.

Sada krenite da je nanosite od unutrašnjeg ugla oka ka spoljašnjem tako što ćete je polako utapkavati i utiskivati na kapak. Osim efekta dugotrajne senke, ako koristite šimeraste ili metalik nijanse, primetićete neverovatan efekat sjajne folije! Otuda i naziv foiling. Čestice sjaja će na ovaj način doći do maksimalnog izražaja i vaša senka će sijati kao nikada pre!

Šta je foiling tehnika
Tasha 

Foto: Katie Jane Hudges