Debljinu i dužinu linije prilagodićemo obliku oka i spuštenosti kapaka. Da bi ajlajner bio simetrično nanet, najbolje je iscrtavanje početi od kraja oka i liniju izvlačiti ka obrvi, pod uglom od tridesetak stepeni.

1. Izaberite kvalitetan ajlajner koji je zaista dugotrajan

Vodootporan gel ili tečni ajlajner je najbolji izbor za celodnevni makeup. Ali, ako vam se desi da pogrešite – ne brinite jer će se lako skinuti uz pomoć vazelina i tupfera.

2. Iskoristite prajmer

Pre nanošenja ajlajnera, na kapke stavite prajmer, koji će šminku na očima održati svežom preko celog dana.

prajmer je dobar saveznik
Instagram 

3. Pazite se ulja

Ulje je glavni razlog zbog kog se ajlajner razmazuje ili preslikava na kapku. Da se šminka ne bi razlila pod uticajem znoja ili sebuma, koristite lagani puder ili BB kremu. Ako imate masniju kožu, ne zaboravite da nakon stavljanja šminke uklonite višak masnoće pomoću papirne maramice.

Nanošenje ajlajnera

4. Slojevitost

Ne samo što treba da stavite nekoliko slojeva ajlajnera, već preko linije treba da nanesete završni prelaz u vidu senke (izaberite onu koja je iste ili slične nijanse kao i ajlajner koji ste naneli) da biste ga držali na mestu. Ako ipak želite izrazito crnu završnicu, probajte sa tamnijom nijansom senke.

5. Ne zaboravite na maskaru

Vodootporna maskara će pomoći da šminka ostane na svom mestu, a time ćete izbeći izgled rakuna.

koristite vodootpornu maskaru kada stavljate ajlajner
Shutterstock 

6. Budite uvek pripremljeni

Stavite jedan ajlajner u torbu – za svaki slučaj. Ako se u nekom trenutku ipak razmaže, moći ćete da ga popravite za nekoliko minuta.

Metoda crtanja ajlajnera sa TikTok-a TikTok/jonisann