Čini se da se život konačno vraća u normalu. Krenule su svirke, proslave, izlasci... a to znači - idealno vreme da se malo više doteramo, "prošetamo" omiljenu garderobu i naravno, konačno se našminkamo kako treba nakon meseci i meseci nošenja maski za lice.

Međutim, baš iz razloga što su maske bile nezaobilazne, u poslednje vreme, akcenat je umnogome bio na očima, a to nam je donelo sve te, još uvek popularne trendove, poput cat eyes-a, foxy eyes-a i slično.

Jedna od onih koja je slobodno možemo reći prepoznatljiva po "mačijem" pogledu je i poznata pevačica mlađe generacije Elena Kitić. Zapravo, čini se da sve što Elena uradi, bilo da je u pitanju moda ili šminka, brzinom svetlosti postane novi trend.

elena kitic ponela je smokey ajlajner
pritnscreen/instagram 

Mlada umetnica okačila je fotografiju na svoj story, i oduševila sve elegantnim izdanjem i upečatljivim smokey ajlajnerom koji možete izvući i same i to veoma lako.

Ako niste vične preciznom izvlačenju ajlajnera, a želele biste da iskopirate upravo ovaj Elenin look, pronašli smo dva sjajna tutorijala, idealna i za početnike, ali i za one koji dobro barataju četkicama.

Ovako nešto je idealno jer ne zahteva potpunu preciznost, što vam daje prostora da vežbate i usavršavate svoje sposobnosti izvlačenja ajlajnera bez da iko vidi "greške". Ključ je u upotrebi crne senke i crne olovke koju možete da razmažete kako biste dobili ovakav efekat.

Jedino treba da zapamtite da ovakav gotovo "foxy eyes" kakav je ponela Elena ne stoji svakom oku. Ukoliko imate takozvane spuštene kapke, nemojte liniju izvlačiti od samog početka, već od kraja oka.

1. korak: Priprema

Kapak pripremite bazom ili korektorom, a potom ga setujte puderom ili senkon neutralne nijanse. Na pregib oka dodajte braon tonove kako biste dobili na "dubini".

prvi korak je da pripremite kapak i nanesete nude nijanse na pregib oka
printscreen/youtube 

2. korak: Olovka ili crna senka

Za ovo vam je potrebna kosa tanka četkica, a možete iskoristiti i četkicu za karmin ukoliko je ne koristite. Laganim potezima nanesite crnu senku kao kada crtate ajlajner. 

Ukoliko želite dugotrajniji efekat, možete najpre nacrtati liniju olovkom, a potom preko preći crnom mat senkom.

izvucite kosom cetkicom linije koristeci crnu senku
printscreen/youtube 

3. korak: Izblendajte gornji deo

Da bi se lakše prekrile eventualne greške, okruglom četkicom izblendajte gornji deo ajlajnera ka pregibu oka. Ukoliko je potrebno, dodajte još crne senke, pa ponovite postupak sve dok nije dovoljno "smokey".

izblendajte godrnji deo crne senke kako biste zamaskirali greske
printscreen/youtube 

4. korak: Maskara i/ili veštačke trepavice

Za dramatičan izgled biće vam potrebne trepavice, ali možete i bez problema da dodate samo maskaru. Ceo tutorijal pogledajte na snimku ispod:  

Međutim, ukoliko želite "zatamnjeniji" look, odnosno nešto dramatičniji izgled, sledite sledeći tutorijal i zapamtite - uz ovako nešto preporuka je da na usnama nosite neutralnije ruževe.