Sve popularniji stil šminkanja u zadnjih nekoliko godina jeste stil mačkastih očiju. Sve žene vole da imaju malo iskošene oči, a ne okrugle i to pokušavamo da uradimo sa ajlajnerom sa kojim se, ukoliko nismo vešte u baratanju njime, umažemo do ušiju. 

Da li se i vama desi vam od sveukupnog šminkanja najviše vremena oduzme stavljanje ajlajnera?

To se dešava jer nismo toliko spretne u nanošenju tečnih ajlajnera, s kojim se vrlo lako dešavaju greške koje nam naprave još veći stres pogotovo ako se spremamo u 5 do 12. Ako vam je  potrebna pomoć oko stavljanja ajlajnera i pravljenja mačkastih očiju onda je ova tehnika idealna za vas jer se bazira na izvlačenju ajlajnera senkom za oči, a onda ga po želji možete podebljati ajlajnerom u gelu. 

Sve što vam je potrebno jesu: olovka za oči, tamna senka, crni ajlajner (po želji), uglasta i pufnasta četkica za blendiranje su neophodne spravice koje morate imati da biste postigle ovakav look.

Gledajte se ravno u ogledalo, a zatim olovku za oči nanesite na spoljašnji deo kapka uz trepavice, a onda uz pomoć uglaste četkice i tamnije senke izvucite kose linije ka spolja i ka gore. Potrebna vam je vrlo razmaziva olovka za oči dok se ne osuši kako bi se lako manipulisalo njom tokom iscrtavanja mačkastih očiju. 

Istom preciznom uglastom četkicom utisnite malo tamne senke prednji deo ajlajnera ka unutrašnjem delu oka, kako bi on bio što precizniji i tanji

Izabrali smo da vam prikažemo look koji je nosiv za svakodnevne prilike, ali ukoliko želite dramatičnije mačkaste oči za neki večernji look onda braon senku zamenite crnom mat. A ukoliko ste vešti i sa ajlajnerom, preporučujemo vam da ga nanesete samo uz spoljašnje ivice prethodno izvučene kose linije senkom. Na samom kraju ceo look, upotpunićete omiljenom najboljom maskarom i nezaobilaznim veštačkim trepavicama u ovom slučaju.

U videu pogledajte kako da postignete look očiju koje privlače pažnju!