Od momenta kada je kročila na domaću estradu, karijera mlade pevačice Elene Kitić, obavijena je velom misterije. Ne samo što je donela poptuno drugačiji zvuk, kao i način snimanja spotova, nego je verovatno i jedina pevačica mlađe generacije koja je uspela da skoro potpuno sačuva privatan život od javnosti.

Iako njene pesme broje milionske preglede, mediji veoma malo znaju o njoj, a kako stvari stoje, tako će i ostati, barem neko vreme. Zanimljivo je i da je različit sadržaj koji je mogao svedočiti o nekim njenim navikama, obrisan sa interneta.

Ono što je svima poznato jeste da je Elena ćerka estradnog para Mileta Kitića i Marte Savić. Rođena je 11.avgusta 1997. godine u Nemačkoj, ali živi u Srbiji. Iako je kao ćerka poznatih ličnosti bila pod lupom javnosti, Elena je tokom čitavog života dala svega nekoliko izjava za medije, i to pre nego što je započela pevačku karijeru.

Bila je u vezi sa nemačkim fudbalerom

Njen dečko bio je Adnan Hafiz, mladi fudbaler iz Nemačke, čiji je otac Portugalac, a majka Nemica. Kako su istih godina, a tada su imali svega 19, Mile Kitić, njen otac, izjavio je da se ne protivi ovoj vezi i istakao da je siguran da će ona "imati još mnogo momaka posle njega".

Elena je nekoliko meseci objavljivala fotografije sa putovanja sa Adnanom, ali nakon što je romansa "pukla", Elena nijednog dečka nije javno eksponirala.

elena kitic adnan hafiz
printscreen/instagram/elenakitic 

Pristalica tetovaža

Mlada pevačica ukrasila je svoje telo brojnim tetovažama, a iza svake krilo se duboko značenje. Od egipatskih hijeroglifa iznad zadnjice, pa sve do tetovaže letira kod uha, i po tom pitanju se razlikovala od drugih umetnika. 

elena kitic tetovaza letira
instagram/elenakitic 

Prvi singl prošao je nezapaženo

Za 18 rođendan, Elena je od roditelja tražila da snimi dva spota u Americi, a Marta je svojevremeno u izjavama za medije istakla kako je Elena vrlo skromna devojka, jer je u životu imala sve što joj je potrebno.

Muzičku karijeru je započela sa pesmom na engleskom, pod nazivom "Better days", za koju malo ko zna da postoji. U spotu za pomenuti singl Elena je bila u futurističkom stajlingu, koji verovatno danas ne bi mogla ni da zamisli na sebi.

Dve godine kasnije izlazi singl za pesmu "Folira", nastao u saradnji sa Džala Bratom, koji sada broji oko 36 miliona pregleda.

Nakon toga, njena karijera krenula je uzlaznom putanjom, kao i interesovanje medija za njen privatan život.

Bilo je mnogo spekulacija i o njenom odnosu sa Rastom, kako poslovnom, tako i emotivnom, ali je reper to oštro demantovao i naveo da je u prijateljskim odnosima sa mladom zvezdom, kojoj je radio singl "Geto princeza".

- Jedini razlog prekida naše saradnje je različito razmišljanje u kom smeru moja karijera treba da ide - rekla je Elena, i time potvrdila da više nema saradnju sa Rastom.

elena kitic
Instagram 

Prva je u Srbiji snimila horizontalan video

Elena je uvek želela da bude drugačija od drugih umetnika. Izdvajala se stilom, bojom glasa, načinom pevanja, a onda i spotom. Prva je snimila spot horizontalnog formata, koji je bio "phone friendly", odnosno, bolje se prikazivao na telefonima. 

Time je izazvala ogroman bum na estradi, a drugačiji i jedinstven vizuelni identitet, ostao je njen zaštitni znak. 

Obezbeđenje je "štiti" od medija

Kitićeva ima veliku podršku svojih kolega, a poznato je da je u dobrim odnosima sa Milanom Stankovićem, Devitom i Nikolijom Jovanović.

Na promociji Nikolijinog albuma "Jing i Jang" Elena se pojavila sa svojim privatnim obezbeđenjem, koje je zabranilo medijima da joj prilaze. Iako su pripadnici medija pokušali da uzmu izjavu od nje, ona to nije želela.

Kao razlog, navode se tri verzije. Prva je da još uvek nije sigurna u sebe tokom davanja bilo kakvih izjava ili intervjua, druga, i kako mnogi tvrde - više verovatnija, da jednostavno želi da gradi takav imidž i intrigira medije, a treća da izjave i intervjue neće davati do izbacivanja albuma.

elena kitic
Instagram 

Estetske korekcije 

Evidentno je da se Elenin izgled od trenutka kada je počela sa karijerom do današnjeg dana veoma promenio. Na početku je tvrdila da nije povećala usne, odnosno da "kao i sve devojke precrtava usta", a nos i slične delove na licu, edituje u aplikacijama. 

Ipak, jedan pogled na novije spotove, ali i Instagram slike, i jasno je da su se neke stvari ipak promenile. Elena nikad nije pričala o plastičnim operacijama, iako se spekulisalo da je uvećala grudi silikonskim implantatima, kao i usne i jagodice, operisala nos, ali i da je podigla kapke. 

Da li je Elena nešto radila na sebi ili je u pitanju dobra šminka, procenite sami, a fotografije pre i posle možete pogledati u galeriji:

printscreen/youtube, printscrteen/youtube Elena Kitić se dosta promenila od kada je kročila na estradnu scenu