Baš zato što nam visoke temperature ne dozvoljavaju da nosimo jake tečne podloge i nekoliko slojeva šminke, upečatljivi karmini ili senke u efektnim nijansama plave, roze ili narandžaste obično su naši najbolji prijatelji tokom leta.

Jedno od beauty istraživanja potvrdilo je da su žene više nego ikada smele da eksperimentišu sa šminku, iz razloga što prethodnih godinu dana nisu imale prostora da nose zanimljivu šminku.

Prema podacima do kojih su došli, čak 80% žena planira da ovog leta ćešće nosi šminku nego što je slučaj bio ranije, a trećina ispitanica otvoreno je da isproba nešto novo i drugačije. Ako i sami spadate u ovu grupu, predstojeći vikend idealna je prilika za prve ovogodišnje eksperimente. Mi vam u nasvaku donosimo tri predloga.

Efektne senke

Dok smo do pre nekoliko sezona uglavnom nosili zemljane nijanse na očima, jarki tonovi su pali u zaborav, ali sada polako ali sigurno ponovo zauzimaju važno mesto u beauty svetu. Ukoliko još uvek niste isprobali senke u žutim, narandžastim, zelenim ili plavim nijansama, letnji izlasci su savršen trenutak za to. Kada želite da odete i korak dalje, dodajte i ajlajner u neočekivanoj boji.

zuti ajlajner na ocima
screenshoot/instagram 

Istaknute usne

Kažu da se podočnjaci nakon neprospavane noći najbolje skrivaju kada stavite crveni karmin jer tada svi gledaju u vaše usne dok oči padaju u drugi plan. I zaista je tako, intenzivna boja na usnama omogućava nam da izgledamo našminkano pomoću samo jednog proizvoda. Ako se ne osećate lepo sa crvenim karminom, leto je izvrstan period da isprobate i roze, ciklama ili koralne nijanse. Kada imate efektan karmin, ostatak šminke trebalo bi da svedete na minimum.

crveni ruz za leto
screenshoot/instagram 

Mono look

Monohromatska šminka u nude, breskvastim ili roze tonovima jedan je od najpraktičnijih izbora za letnje dane. Ova opcija zahteva laganu make-up podlogu koja neće opteretiti kožu, a za koju ćete se boju odlučiti zavisi samo od vas. Ceo cilj ovakvog looka jeste da koristite istu nijansu na usnama i očima, kao i da rumenilo sliči tom tonu.

sminka za svaki dan
screenshoot/instagram