TikTok je od same svoje pojave postao prava riznica saveta, trikova, što vezanih za lepotu i modu, tako i za život. Svaki dan se pojavi na desetine novih saveta koji opšine mnoge korisnike ove društvene mreže, a neki su zaista vredni pomena.

To je slučaj i sa ovim trikom, sa uvijačem za trepavice, za precizno kopiranje tehnika šminkanja. Naime, devojka je objavila video koji mogu isprobati i pravi amateri u šminkanju.

Cut crease tehnika

Ako ste ikada pokušale da precizno definišete kapak, znate koliko to zapravo truda iziskuje. Ali, u tome vam može pomoći uvijač za trepavice! Naslonite uvijač na kapak, a zatim pratite njegov rub i definišite kapk pomoću četkice i senke, a zatim sve to lepo izblendajte. Da biste dobili efekat dubine, birajte neutralne, zemljane nijanse senki.

Eyeliner

Savršeno izvučen ajlajner više neće biti mukotrpan proces vašeg šminkanja. Naslonite uvijač uz spoljni deo kapka, baš kuda nanosite i tzv. wing, a zatim tankom četkicom pratite imaginarnu liniju. Ovaj trik će posebno obožavati žene sa spuštenim kapcima kojima je pravi izazov iscrtati ajlajner bez pomagala.

nanosenje ajlajnera
Instagram 

Savršeno iscrtane obrve

Istom metodom možete definisati i donji luk obrva, koji neretko slobodnim iscrtavanjem spustimo. Koristite uvijač kao vodilju tako što ćete ga nasloniti uz donji deo obrva na mesto gde želite na napravite luk, a zatim senkom ili olovkom za obrve povlačite precizne linije.

I za kraj, kada već koristite uvijač za trepavice ne zaboravite i njih uviti i maskarom ih izvući. Ova jednostavna i brza šminka idealna je za letnje dane kada ne želimo puno šminke na licu, a opet želimo taj letnji sjaj.