Bez ovog malog makeup pomagala nije se mogla zamisliti svakodnevnica. Mnogo pre nego što su podloge, tečni puderi, kreme u boji i prajmeri stupili na scenu, puder u kamenu dominirao je u svetu ulepšavanja.

Dolaskom nešto toplijeg vremena ne menja se samo sadržaj unutar našeg ormara, već je situacija nešto drugačija i kada je u pitanju neseser. Sada laganijim i prozračnijim teksturama pružamo prednost, posebno kada je puder u pitanju gde nam je posebno važno da se koža lica manje masti, ali i da omogućimo koži da diše pod velikim vrućinama.

puder u kamenu za masnu kozu
Shutterstock 

Upravo zato je mnogima omiljeni izbor puder u kamenu, koji sve češće u letnjim mesecima zamenjuje klasične tečne pudere. Primena pudera u kamenu je zaista raznolika, pa ga tako možete koristiti kao samostalan proizvod, odnosno onda kada želite suptilno i na što prirodniji način ujednačiti ten svog lica.

puder u kamenu za masnu kozu
Freepik 

S druge strane, njihova samostalna primena moguća je ako nemate velikih problema s tenom, dok kod nekih većih nepravilnosti ipak je potrebna kombinacija s tečnim puderom. U tom slučaju puder u kamenu ima matirajuću ulogu gde izazovna mesta na licu, kao što je T-zona, drži pod kontrolom izbijanje viška sebuma.

puder u kamenu za masnu kozu lica
Freepik 

Koliko nam je neophodan ovaj proizvod u letnjim mesecima govori i činjenica da je na google pretraživaču poraslo interesovanje za najbolje pudere u kamenu za masnu kožu koji imaju matirajući efekat. Zato smo rešili da vam skratimo potragu i predstavimo vam nekoliko proizvoda zahvaljujući kojima će vaše lice tokom celog dana ostati matirano.

screenshoot/ jasmin parfimerija Puderi u kamenu dostupni u Jasmin parfimerijama